Burası 2 bin 500 kişiye iş kapısı olacak

Kaynarca Mobilyacılar Organize Sanayi Bölgesinin kurulumu bittiği anda 2500 kişiye iş olanağı sağlayacak olması ilçedeki iş bekleyen gençlerin umut kapısı oldu.

Kaynarca OSB bölgesinde alt yapı, yol çalışmaları ve istinat duvarı yapım çalışmaları bitme noktasına gelirken yaklaşık bir ay sonra yatırımcı firmaların fabrikalarını yapmaya başlayabilecekleri öğrenildi.

OSB Müdürlüğünden alınan bilgi şöyle:


"531 bin m2 alana kurulan Mobilyacılar OSB'de 44 sanayi parselinden 37 tanesi mobilya sektöründe üretim yapan 27 katılımcıya tahsis edilmiş , bunlardan 7 tane boş parsel bulunmaktadır.

Bölgemizde Eylül 2016 tarihi itibariyle katılımcılara kuracakları tesisler için ruhsat verilecektir. Bölgemiz tamamlandığında yaklaşık 2.500 kişiye istihdam sağlanacaktır.

Ayrıca Kaynarca Mobilyacılar OSB alanında ilçedeki Meslek Lisesi için Kaynarca Milli Eğitimin talebince yer ayrıldığı ilk etapta bu alana öğrenciler için atölye oluşturulacak ve sonrasında Meslek Lisesi buraya taşınacak.

Kaynarca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mobilya bölümünde okuyan öğrenciler bu sayede hem stajını OSB'de yapmış olacaklar, bunun yanında okuldan mezun olan çocuklar ilçede iş imkanı bulmuş olacaklar."

OSB alanında şu an 3 tane firmanın kuracakları fabrikalar için hafriyat çalışmasına başl
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]