Bu ücretleri ödemeyenler tütün satamayacak

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, 2017 yılında ödenecek olan tütün, alkol ve nargile satış ruhsatlarının ücret bedellerinin belirlendiğini açıkladı.

TAPDK tarafından belirlenen satış belgesi bedelleri için başvuru süresinin 31 Mart 2017 Cuma günü sona ereceğini açıklayan Başkan Akdardağan, “Üyelerimizin işlemlerini oda olarak bizde 28 Mart 2017 Salı günü mesai bitimine kadar yapacağız. Satıcı, Ziraat Bankası’na harç bedelini yatırdıktan sonra Tarım İl ve İlçe müdürlüklerine satış belgesi ile başvurarak süre uzatım işlemini gerçekleştirebilir. Odamıza kayıtlı üyelerimizin harç bedellerini bankaya yatırma ve evraklarını Tarım İl/ilçe müdürlüklerine gönderme işlemleri de odamızca yapılmaktadır. Tekraren belirtmekte fayda var; Süre uzatımı için odamıza üyelerimiz en geç 28 Mart 2017 Salı günü mesai bitimine kadar müracaat edebilirler.” dedi.

Akdardağan, “Buna göre; 2017 yılı satış belgesi bedelleri

*Tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol/metanol toptan satış belgeleri için 5 bin TL.

*Tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol parakende satış belgeleri için; il merkezlerinde ve Büyükşehir Belediyesi dahilinde 265 TL, ilçe merkezlerinde 185 TL, diğer mahallelerde 65 TL,

*Açık içki satış belgeleri almak isteyenlerden, il merkezlerinde ve Büyükşehir Belediyesi'ne dahil ilçelerde bin 85 TL, diğer mahallelerde 420 TL,

*Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi almak isteyenlerden il merkezinde Büyükşehir Belediyesi'nde dahil ilçelerde 2 bin 650, diğer mahallelerde 2 bin 410 TL bedel alınacaktır.” dedi.

İlimizdeki fiyatlandırmalarda özellikle büyükşehir statüsünün geçerli olacağını vurgulayan Başkan Akdardağan, “Satıcıların bu bedelleri belirtilen tarihlere kadar kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle, TAPDK hesabına yatırarak satış suresini uzatabilirler. Bu süre içinde uzatım bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri Nisan 2017’de sona erecek. Süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcılar, faaliyete devam etmek istemeleri durumunda yeniden belge alacaklar. İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardanda aynı bedeller alınacaktır.” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]