Bu şikayet Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi için geldi

Sakarya'da önceki akşam şeker komasına giren alınan Emre Dağ’ın annesi Çiğdem Dağ; iddiaya göre hastanede yaşadığı ve gördüğü muamele karşısında büyük şok ve şaşkınlık yaşadı.

 Evinde geçirdiği şeker komasıyla getirildiği acilde yapılan ilk tedavisinin ardından gençten Tomografi işlemlerini ise kendi başına yaptırması, ailesi tarafından büyük şaşkın ve şokla karşılandı. Acil Vaka olan tuhaf olay İddiaya göre geçtiğimiz akşam Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü’nde yaşandı. Şeker komasına giren Emre Dağ adlı genç ailesi tarafından hastaneye getirildikten sonra Acil Servis’te müşahede altına alındı. Doktorlar, gencin tedavisi yapıldıktan sonra tomografi çekilmesini istedi. Gencin ailesi tomografi bölümüne gitmek için hastabakıcı talep etti. Hastane yetkilileri ise aileye “hastayı siz götürün” diyerek cevap verdi.  Hastane yetkililerinin ilgisizliği karşısında büyük şaşkınlık yaşayan aile; “Sizin yapmanız gereken işi biz neden yapıyoruz, herkes görevini yerine getirsin” diyerek tepki gösterdi. Hastane koridorlarında yaşanan tartışma sonrasında aile şeker komasına giren genci tomografi bölümüne kendileri götürmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anne Çiğdem Dağ; “Herkes görevini yapacak. Çok kızgınım canım acıyor canım yanıyor. O hastanede ben hasta bakıcıların başına verin bakın bakayım görev nasıl yerine geliyor. Buradan da sesleniyorum hasta bakıcıların başına talibim. Vicdan sadece vicdan. Bakın bakalım nasıl oluyor hasta bakıcıları lafım size çok kızgınım. Başhekimim al beni gör ilgiyi açık yüreklilikle diyorum. Buradan sözümün de arkasındayım” diyerek, tepkisini dile getirdi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]