Borcunu çalıntı mallarla ödedi

Geyve'de hırsızlık olaylarına karışan 4 kişi jandarma operasyonuyla yakalandı. Tutuklanan bir şüphelinin çaldığı malzemeleri borcuna karşılık sattığı belirlendi.
 
İlçede Z.K. isimli şahsa ait pulluk ve tırmığın çalınması ihbarı üzerine çalışma başlatan jandarma,  araştırma sonucunda çalıntı malların Geyve de İkinci el tarım aletleri satan İ.G. isimli sahsa ait işletmede olduğu, bu malların S.S. tarafından borcuna karşılık verildiği anlaşıldı.

 Müşteki Z.K. tarafından teşhis edilen pulluk ve tırmık teslim alınarak müştekiye verildi. Olay hakkındaki tahkikat ilerledikçe aynı gün Geyve Bağcaz mahallesinde meydana gelen evden hırsızlık olayları ile çalınan tarım aletleri hırsızlığının bağlantılı olabileceği değerlendirilerek şüpheli S.S. yakalanarak gözaltına alındı. 

 S.S.’nin Jandarmadaki ifadesinde evden hırsızlık olaylarını K.K., Ç.Ş. ve Ş.Y. ile birlikte işlediklerini itiraf etmesi üzerine tahkikat genişletildi.

 Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile diğer şüpheliler de yakalanarak gözaltına alındı.

 Şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda aralarında iki adet televizyon, üç adet buzdolabı, iki adet çamaşır yıkama makinası, odun kesme motorunun da bulunduğu çok sayıda çalıntı eşya bulundu.

 Gözaltına alınan şahıslardan K.K., Ç.Ş ve Ş.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış S.S. ise tutuklanarak Ferizli L tipi Cezaevine gönderildi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]