Bölge müdürlüğünden saldırıya kınama

Müdürlükten yapılan açıklamada, Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü, Güney Dokurcun İşletme şefliği sınırlarında kalan Haydarlar Köyünde, 28 Mayıs saat 12:00 sularında, T.A. adlı şahsın bahçesinde  kaçak orman emvali bulundurduğu ihbarı üzerine ivedi şekilde koruma ekiplerinin söz konusu adrese yönlendirildiği kaydedildi.
Ekiplere, K.T adlı şahıs tarafından, silahlı müdahalede bulunulduğu ve görev yapmalarının engellendiği ifade edilen açıklamada; "

Olay yerine çağrılan Jandarma kuvvetleriyle birlikte bahçesinde  kaçak orman emvali bulunduran, K.T. adlı şahıs göz altına alınarak, Savcılık talimatı ile kaçak orman emvaline el konulmuştur.

Silahla ateş açılan İşletme Şeflerimiz ve Toplu Korumada görevli orman muhafaza memurumuz saldırıdan yara almadan kurtulmuştur. Ekip aracımız kurşunların hedefi olmuştur.

Cumhuriyet Başsavcılığında ifadesi alınıp, mahkemeye sevk edilen K.T. şahıs mahkemece tutuklanmıştır. İşletme Avukatımız tarafından hukuki süreç takip edilmektedir.

Devletimizin teşkilatımıza emanet ettiği ormanlarımızı cansiperane bir şekilde koruyan, İşletme Şeflerimize ve Orman Muhafaza Memurumuza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz.

 Son günlerde teşkilat mensuplarına yapılan saldırılara bir yenisi daha eklenmiştir. Bu tür silahlı saldırılar, toplu koruma ekiplerimizi asla korkutamaz.

Bu çirkin saldırıya uğrayan tüm personelimize ve teşkilatımıza  geçmiş olsun diyor, özverili bir şekilde görevini yapan personelimize yapılan her türlü şiddeti ve saldırıyı kınıyoruz" denildi.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]