Böbreğiyle babasına can verdi

Akyazı'da yaşayan 33 yaşındaki Elmas Civan Ateş, böbrek yetmezliği hastası babası Hasan Civan'a böbreğiyle can verdi.

Kuzuluk Mahallesi'nde yaşayan Hasan Civan'a 3 yıl önce yorgunluk, halsizlik ve ayaklarında şişkinlik şikayetiyle gittiği Akyazı Devlet  hastanede böbrek yetmezliği teşhisi kondu. 2,5 yıl ilaç tedavisi gören Civan'a doktorlar, böbreklerinin iflas ettiğini ve organ nakli gerektiğini söyledi. 
 
Civan'ın 5 çocuğu da babalarının sağlığına kavuşması için organlarını bağışlayabileceklerini söyledi. 
Yapılan tahliller sonucunda Civan'ın kızı 33 yaşındaki Elmas Civan Ateş'in tahlilleri uyumlu çıktı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla Ateş'in böbreği alınarak babasına nakledildi. 
 
Aile olarak birbirlerine bağlı olduklarını söyleyen baba Hasan Civan; "Evde konuştuk. Çocuklarımın hepsi böbreğini bağışlamak istedi. Doktorlar yukarıdan aşağı, büyükten küçüğe başladı. Diğerlerinki tutmadı. Kızımın ki yüzde 85 tuttu. O da isteyerek verdi. Ben hiç istemedim ama direkt isteyerek verdi. Allah razı olsun.  Can kurtarmak çok önemli bir şey . Bunu hasta olmayan bilmez ama düştükten sonra da kıymeti kalmıyor."
'Bu hastalık çok sinsi' diyen Civan, şunları kaydetti; "Hastalık kendini çok belli etmez. İnsanı birden bitirir. Nakil sonrası hayatım çok güzel oldu. Normal hayatıma geri döndüm."
 
Böbreğiyle babasını yeniden sağlığına kavuşturan  Elmas Civan Ateş de babasının rahatsızlığının kendilerini ailecek olumsuz etkilediğini belirtti.  Hastalığı duyduklarında kardeşleriyle internette araştırma yaptıklarını ifade eden Ateş; "Nakil gerekince hiç birimiz düşünmedik. Hepimiz 'veririz' dedik. Hastanede tahlil yapıldı. Benimki uydu. Ben de verdim. Zaten verilmiş bir karardı. Hiç zor olmadı. Sonuçta babama böbrek veriyorum. Nasıl zor olabilir? Çok güzel bir şey. Herkes elinden geleni yapsın. Birine can veriyorsunuz." diye konuştu.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]