Birahane cinayetinde ilk celse

Adapazarı Ankara Caddesi'ndeki bir birahanenin sahibini öldürdüğü ve çalışanını da yaraladığı öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık D.H., ilk duruşmada savunma yapmadı. Mahkeme heyeti, saldırıda yaralanan müşteki ile tanıkları dinledi.

18 Ocak'ta Ankara Caddesi'nde bulunan alkollü restoranda meydana gelen olayda, iş yeri sahibi Mahmut Aşli tabancayla vurarak öldürdüğü, çalışan F.T.'yi de yaraladığı iddiasıyla tutuklanan D.B'nin yargılanmasına başlandı.

Sakarya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık D.H., avukatı Tayfun Zeki, tutuksuz sanık M.A., müştekiler ve tarafların yakınları katıldı.

Tutuklu sanığın ifade vermediği duruşmada diğer sanık M.A., maktulün yanında çalıştığını kaydederek; "Silahlar patladığında iş yerinin arka kısmındaydım. Olayın nasıl başladığını görmedim. Sanık D.B'yi tanırım. Müşterimizdir. İş yeri olarak kendisinden ufak miktar alacağımız vardı. Ben iş yerinin iç kısmına girdiğimde maktul Mahmut kaçıyordu. Mahmut'un elinde silahta vardı. Salon kısmına geçtim. Burada sanık ile karşılaştım. Elinde silah vardı. 'Ne yapıyorsun abi' dediğimde 'senle işim yok' dedi. Bahçeden silah sesleri üzerine gittiğimde Mahmut yerde, sanık üstünde boğuşuyorlardı. Sanığın elinde silah olduğunu fark ettim. Sanığın elindeki silahı almak için mutfağa gittim. Tava aldım. Sanığın eline tava ile vurarak silahı aldım. İlk olayda kimin ateş ettiğini görmedim" dedi.

Saldırıda yaralanan müşteki F.T. ise savunmasında, sanığın elinde silahla bahçeye geldiğini, maktul ve sanığın boğuşmaya başladığını kaydederek; "Boğuşma sırasında birden fazla kez silah patladı. Ben bu esnada yaralandım. Merminin ayağıma nasıl isabet ettiğini fark edemedim. Tarafları ayırmaya fırsat bulamadım. Sanık bahçeye gelmeden önce birhanenin iç kısmından bir el silah sesi duydum. Bu atışı kimin yaptığını bilmiyorum. Yaralandıktan sonra gidip ayağıma tampon yaptım. Döndüğümde Mahmut sırt üstü yatıyordu. Sanık olay yerinde değildi. Mahmut'un altında silah olduğunu gördüm. Bu silahı panikle tuvalete koydum" dedi.

İş yerinde aşçı olarak çalışan M.A. da tanık olarak dinlendi. Olay esnasında mutfakta oturduğunu belirterek; "Sanık içeri girdi. Elindeki silahı fark ettim. Kasada maktul oturuyordu. Sanık kasanın bulunduğu istikamete bir el ateş etti. Ben kendimi yere attım. Bu aşamadan sonra koşturma sesleri duydum. İş yerinden dışarı çıktım. Bir kaç el daha silah sesi duydum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen iki tanığın bir sonraki celseye zorla getirilmelerine karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İddianamede, sanık D.H. hakkında kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

Sanığın ayrıca 'olası kastla yaralama', 'silah kanununa muhalefet' ve 'silahlka ateş etmek' suçlarından da cezalandırılması talep ediliyor.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]