Biontech aşısı olacaklar dikkat; Sakarya'da o hastanede yapılıyor

Türkiye’de uygulanan koronavirüs aşılarına BionTech aşısı da dahil oldu. İlk dozlar yapılmaya başlandı. Sakarya Sağlık Müdürlüğü, Alman menşeli Pfizer Biontech aşısı sadece pandemi hastanesi olarak hizmet veren eski Doğumevi Hastanesi'nde yapıldığını duyurdu.

Türkiye’de yürütülen aşı çalışmalarına BionTech aşısı da dahil oldu. Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için sürdürülen aşılama programı kapsamında, BioNTech aşısının birinci dozu uygulanmaya başlandı.

Sakarya Sağlık Müdürlüğü BioNTech aşısına yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, bakanlığın takvimi doğrultusunda COVID-19 ile mücadele kapsamında başlatılan aşı çalışmalarının şehirde tüm hızıyla devam ettiği vurgulandı.


Bu kapsamda yurt genelinde olduğu gibi Sakarya'ya da gelen Alman menşeli Pfizer Biontech aşısının sadece Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin İl Müftülüğü arkasında hizmet veren pandemi ek binasında (eski doğumevi) yapıldığı belirtilerek; "Biontech aşısını tercih eden vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bu yönde açıklama yapılması gereği duyulmuştur" denildi. 
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]