Beton Araştırma Komisyonu çalışmaları tamamlandı.

Komisyon çalışmaları ve konuyu değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, "Bir yapının kaliteli, dayanıklı olduğunu belirlemek içi çeşitli kıstaslar, yapılması ve gerçekleştirilmesi gereken kurallar vardır. Şehrimiz 22 sene önce Marmara Depremi ile büyük bir felaket yaşadı ve yapı sağlamlığının önemi de en çok o zamanda anlaşıldı." ifadesini kullandı.

Ayrıca Başkan Akgün ; "Yapılan çalışmalar sonucunda; firmaların, beton alımında fiyat oranlarının yanında, beton kalitesini de araştırması, beton değerlerinin çok titiz analiz edilmesi, müteahhitlerimiz ve şantiye şeflerinin sorumluluklarının hatırlatılması konuları belirlendi. Beton Araştırma Komisyonumuzun verimli çalışmaları neticesinde hazır beton santrallerimizin son aylardaki standartları karşılama oranlarının sürekli yükselişe geçtiği görüldü." dedi.

Sonuç olarak yapılan toplantılar sonucunda 1.757 yaş beton ölçümüne dair araştırmalar gerçekleştirilerek, son 4 ayda oluşturulan yaş beton kırımları değerlendirmeye alınarak aylık olarak standardı sağlayan ve sağlamayan beton dağılımı yapılan raporda, Ağustos 2020'ye kadar standartlara yüzde 50 oranında uygun olan değerlerin, eylül ayından itibaren yüzde 77 civarına yükseldiği tespit edilmiştir

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]