Benzine 3 TL Zam Kapıda!

Türkiye genelinde bir süredir, Eşel Mobil Sistemi (EMS) adlı uygulama sürmekte. Akaryakıt alan vatandaşın cebini doğrudan etkileyen bu uygulama sayesinde, fiyatların belirli bir düzeyde kalması için devletin ÖTV'den vazgeçmesi ele alınıyor.

Konuyu şu şekilde anlatmak gerekirse, akaryakıta yansıması gereken fiyat artışı, EMS sayesinde ÖTV ile karşılanıp pompaya yansıtılmamakta ve bu da vatandaşın cebini etkilememekte. Ancak konuyla ilgili yapılan açıklamalar doğrultusunda, artık bu uygulamanın sürdürülebilirliğinin kalmadığı söyleniyor. Bunun üzerine EMS kalktığı vakitte, akaryakıta aniden 2,5 - 3 TL zam kapıda.

NAZMİ KARYAĞDI AÇIKLADI

Gelir İdaresi E. Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nazmi Karyağdı, Dünya Gazetesi'ne verdiği röpartaj esnasında EMS'de sürecin sonuna gelindiğini belirtti. Öte yandan akaryakıt yüzünden enflasyon oluşmaması için uygulamaya geçirilen EMS, akaryakıttan alınan ÖTV'yi neredeyse sıfırlamış vaziyette. Bu sistemin işe yaradığını fakat artık ekarte edilecek ÖTV'nin kalmadığını açıklayan Karyağdı, hükümetin bu konuda kaynak arayışında olduğunu ancak şu zaman kadar yapılan çalışmaların geçici olduğunu söyledi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]