"Ben böyle uygun gördüm. Böyle yaptım"

Açık Öğretim Sınavlarına girmek için Sakarya Üniversitesi'ne giden vatandaşlar sınav salonunda karşılaştığı durum için şikayetlerini ajansımıza bildirdi.

İşte o şikayet:

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Maddeleri Kapsamınca;

12 - 13.12.2015 tarihinde gerçekleşen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim sınavına Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasında girmek üzere gittim ve kapıdaki görevliler ve polis memurları, bayanların çantalarını hiç aramadılar ve "Direk çanta ile girişler kesinlikle yasak bu yüzden çantalarınızı kantine bırakın" diye yönlendirme yaptılar. Bu yasak kararını ise bina sorumlusu İ.Ö.'nin aldığını söylediler.

Kantine çantayı nasıl bırakacağımızı sorduğumuzda ise 2 TL karşılında hiçbir evrak vermeden (Aşırı bir kalabalık ve izdiham karşılığında) kantine bırakıp sınav çıkışı (Yine bir izdiham ve karışıklık ile çantaların çalınma riskine karşı) alabileceğimizi söylediler. 2 TL olan ücretin kararını ise bina sorumlusu İ.Ö'in aldığını söylediler. Sınava araçsız ve tek gelen tüm kişiler 2 TL karşılığında kantine bırakmak zorunda kaldık. Sınav çıkışında bina sorumlusu İ.Ö. ile görüştüğümüzde “Bu kararı neye göre aldınız ve herkes bu uygulamayı kapıya geldiğinde öğrendi hiçbir binada yada sınavda böyle bir uygulama ve yasak yok ayrıca sizin kararınız ile neden 2 TL ücret alındı?” diye sorduğumuzda ise “Çantaların çok gözleri var biz hepsini arayamayız kimse çanta getirmesin, ben böyle uygun gördüm böyle yaptım” gibi umursamaz bir şekilde cevapla karşılaştık.

Çantaların fotoğraflarını çıkışta geçte olsa çektik.

Şimdi size soruyorum ;

-Bir bina sorumlusu böyle bir karar alabilir mi? Alabilirse önceden haber vermediği için bu kadar insanı mağdur edebilir mi?

-Mali açıdan soruyorum bu binada 4 oturum gerçekleşti ve yüzlerce insan 2 TL karşılığında çantalarını oraya bırakmak zorunda kaldılar bu 2 TL ücreti evraksız kayıtsız ve vergisiz şekilde yapacak şekilde karar alıp bu ücret kime kaldı.

-Herkesin kapıya gelip orada bu durumu öğrenerek yaşadığı zorluk ve çantalardaki değerli eşyaların çalınma riskini kim nasıl üslendi?

-Böyle bir karar alınacak ise kişiler Anadolu Üniversitesi tarafından daha önceden bilgilendirilmesi gerekmez miydi?

-Böyle bir uygulama yapılması gelecekte ki sınavlarda da yapılacak anlamına geliyor mu?

-Bu şekilde yapılacak ise girişte güvenlik araması yapan polisler neden var sadece üst araması için mi? Diğer binalarda neden çantalar aranarak girebildik.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]