Bakkallar Odası Başkanı'ndan Ülker'e tepki

Ülker'in 1 Nisan şakaları üzerine hazırladığı reklam filmine bir tepki de Sakarya'daki Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkan Akdardağan'dan geldi.

Başkan Akdardağan, "Reklam filminde insanlara korku pompalamanın ne anlamı var? Küçük kardeşler ima edilerek şaka amaçlı korku salmakta neyin nesi oluyor? Milletimizin zaten psikolojisi bozuk. Korku mesajı verilen, tamamen gerginlik amaçlayan bu reklam filmini bakkal ve bayi esnafları olarak kınıyoruz. Filmin hakkında hukuki girişimlerin başlatılmasına rağmen, sosyal medyada bir anda yayılan ve tepkilerine neden olan Ülker'in bu rezaletine yönetim kurulu düzeyinde basit açıklamalar yapılıyor. Ancak kısa kısa yapılan açıklamalar biz esnafları tatmin etmiyor. Eğer gerçekten masum bir şakaysa böyle saçma şaka olmaz olsun" dedi.

Akdardağan, "Ülker’in bu filmi yayınlandığı saatlerde yönetim kurulu başkanı yurt dışında olduğunu, reklam filminin yanından kaldırıldığını, filmi yapan firmayla anlaşmalarını iptal ettiklerini açıklamış. ‘Masum bir reklam filmi yanlış anlaşıldı’ ifadeleri samimi değildir. Bu açıklamalar devleşmiş, profesyonelleşmiş firmanın yönetimine hiç yakışmıyor. Hele ki basit bir olaymış gibi geçiştirilmesi içimize hiç sinmiyor. Reklam filmini hazırlayan kişi veya firma hakkında yaptırımları ağır olan adımlar atılmasını bekliyoruz. Bu filmi hazırlanırken, Ülker’in yönetim kurulundan kimsenin haberi olmadı mı? Onaydan geçmeden mi yayınlandı? Kontrol mekanizması yok mu? Sorumluluk anlayışı nerede? Filmde ağabeyler, ablalar, küçük kardeşler demekle ne kastediliyor? Reklamın gizli şifreleri mi var? Bu kısa filmle darbe çağrışımı mı yapıldı? Neyin hesaplaşması yapılacak? Ülker, böyle bir komploya nasıl düşer? Tüm bu sorular cevap bekliyor. Hepsi detaylı bir şekilde açıklanmalı” dedi.

Akdardağan açıklamanın devamında, “Eğer gerekli adımlar atılmaz, milletimizden özür dilenmez ise, biz ülkenin dinamosu olan bakkal esnafları olarak gereken adımları atacağız. Tüm dükkanlarımız da Ülker’in ürünlerini boykot edeceğiz. Emimin ki bu tepki nedeniyle başlatacağımız boykot, ülke geneline dalga dalga yayılacaktır. Tüm kazancını milletimizden ve bakkal esnaflarından sağlayan böylesine büyük firmanın bu tür komplolara geçit vermemesi ve ciddiyetle gerekeni yapması gerekiyor. Aksi halde dükkanlarımızda ve tezgahlarımız da bir daha Ülker’in ürünleri satmayacağız, sattırmayacağız." diye konuştu. 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]