Bakan Koca'da Sakarya açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin pik yapma durumuna ilişkin; "İllerimizin pik yapma durumunu gösteren tabloda, İstanbul’un piki tamamladığını, giderek aşağı düşen bir tablo olduğunu görüyoruz. Ama Anadolu’daki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren, Eskişehir, Sakarya ve Ankara gibi bu piki tamamlamadığını, yeni yeni pik dalgasına ulaştığını görmüş oluyoruz" dedi.
Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı. Kritik toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.
Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep ve Urfa olmak üzere bazı illerde vaka sayısının pik seviyesinde olduğunu kaydeden Bakan Koca, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir'de 5. haftada vakaların pik yaptığını ifade etti.
Koca; "
*İllerimizin pik yapma durumunu gösteren tabloda, İstanbul’un piki tamamladığını, giderek aşağı düşen bir tablo olduğunu görüyoruz. Ama Anadolu’daki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren, Eskişehir, Sakarya ve Ankara gibi bu piki tamamlamadığını, yeni yeni pik dalgasına ulaştığını görmüş oluyoruz.

*İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir illerimizde 5. haftada piki yaptığımızı görüyoruz. Ama Anadolu’daki illerimizde, Trabzon 6. haftada, Kayseri 7. haftada, diğer illerimizde 14., 15., 16. ve 17. haftalarda piki oluşturma döneminde olduğunu görüyoruz" dedi. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]