Azılı çete operasyonla çökertildi

Kocaeli’de marketleri soyan hırsızlık çetesinin lideri ve üyeleri, Sakarya'nın da aralarında olduğu 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı. Çok sayıda suç kayıtları bulunan çete, kaçarken polisi yaraladı.

Kocaeli'de bir marketten 50 bin liralık soygun yapan, ardından farklı yerlerde hırsızlık girişiminde bulunan bir çeteyi takine alan polis, Kartepe'de polis noktasında çete üyelerinin bulunduğu aracı durdurmak istedi. 
 
Dur ihtarına uymayıp kaçan çete üyeleri araçla bir polis eçarparak yaraladı. İzlerini kaybettiren çetenin peşine düşen polis, teknik ve fiziki takip sonucunda S.O. (31), E.Ç. (25), O.A. (30) ve M.A. (33) isimli çete üyelerinin sakladıkları adresleri belirledi. 

Çete lideri S.O. Giresun Espiye’de, diğer 3 zanlıyı ise Sakarya, İstanbul ve Kocaeli’de gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandı. 

Yapılan sorgulamada S.O.’nun 18 farklı suçtan, E.Ç.’nin 49 ayrı suçtan 14 aranması ve 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası, çete lideri olduğu belirlenen O.A.’nın 20, M.A.’nın ise 8 farklı suçtan kaydı olduğu tespit edildi.

Çetenin soygunları Marmara Bölgesi'nde yaptıkları, çaldıkları milyonlarca lira değerindeki malzemeleri çok ucuza satarak ellerinden çıkardıkları öğrenildi.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]