Azerbaycan ve Ukrayna'dan Türkiye'ye Büyük Destek!

Ukrayna ve Azerbaycan'dan Türkiye'de oluşan yangınlar için destek mesajları geldi. Ukrayna ve Azerbaycan, Türkiye'ye destek için uçak, helikopter ve ekip gönderdi.

UKRAYNA'DAN 2 AN-32 P TİPİ UÇAK VE DESTEK EKİBİ

Ukrayna, orman yangınlarıyla mücadeleye destek amaçlı 2 AN-32 P Tipi uçak ve özel destek ekibi gönderdi.

Ukrayna'nın Devlet Acil Servisinin yaptığı açıklamada, servise ait olan 2 itfaiye uçağının Türkiye'ye yollandığını belirtti.

Yapılan açıklamada, "Ukrayna Devlet Acil Servisi ile Türkiye İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında Şubat 2020’de afet alanında varılan iş birliğine ilişkin Mutabakat Zaptı kapsamında Türk itfaiyecilerine yardım etmek amacıyla Ukrayna, 2 AN-32 P tipi itfaiye uçağı ile birlikte destek grubu gönderdi." ifadeleri kullanıldı.

AZERBAYCAN'DAN ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE İÇİN 500 KİŞİLİK EKİP VE HELİKOPTERLER

Azerbaycan, orman yangınlarına karşın mücadele için Türkiye'ye 500 kişilik ekip, ekipman, helikopterler ve çeşitli malzeme gönderdi.

Azerbaycan Başbakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Başbakan Ali Asadov Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile telefon görüşmesi yaptı.

Asadov, Türkiye'nin her türlü koşulda yanında olduklarını, her türlü yardımı sağlamaya ve gerekli tüm güçleri kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in verdiği talimatı belirten Asadov, Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 500 kişilik ekip, gerekli ekipmanlar, helikopterler ve malzemelerin en kısa sürede Türkiye'ye gönderileceğini belirtti.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]