Aydilge Sakarya'ya geliyor

Pop-Rock dünyasının başarılı isimlerinden olan Aydilge, 15 Ekim Pazar günü Sakaryalı sevenleriyle buluşacak.

Başarılı sanatçı Aydilge, Sakarya'ya geliyor. Aydilge, 15 Ekim Pazar günü saat 18:00'da Agora Alışveriş Merkezi'nde mini konser ve imza gününde ziyaretçiler ile buluşacak.

Organizasyon ücretsiz olup tüm halk davetlidir.



Aydilge Kimdir?

Sekiz yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korusu sınavlarını kazanan Aydilge, 15 yaşına kadar, Türkiye'nin ilk TSM çocuk korosunda TRT'de radyo sanatçısı olarak görev aldı. 2001 yılında burslu okuduğu Başkent Üniversitesi’ni hem bölüm, hem de tüm üniversite çapında birinci olarak bitirdi. Ardından İstanbul Üniversitesi’nde Radyo-TV-Sinema alanında yüksek lisansını tamamladı. “İletişim Uzmanı” ünvanını aldı.

12 yaşından beri gitar çalarak kendi söz ve bestelerini yapan Aydilge, aynı zamanda yazmış olduğu iki roman ve bir öykü kitabı ile başarılı bir yazarlık kariyerine de sahip. Yediklerini çıkararak, toplumun beğeni kalıplarına uymaya çalışan bir kızın hikayesini anlattığı Bulimia Sokağı adlı romanı, 2010 yılında İnönü Üniversitesi'nde Prof Dr. Mustafa Kılıç'ın açtığı derste, kaynak kitap olarak okutulmaya başlandı. Greenpeace ile ortak yürüttüğü çevre projelerinin yanı sıra, şu an, Türkiye'nin tek rock radyosu Rock Fm'de radyo programcılığı yapan Aydilge, bir yandan da Türkiye'nin tek ses teknolojileri dergisi Sound'un editörlüğünü sürdürüyor.

Üç albüm ve hit single'lar çıkardığı müzik kariyeri, Şubat 2012'de Amerika'nın en çok tıklanan müzik sitelerinden makeastar.com tarafından düzenlenen yarışmada Geri Dönmem adlı parçasıyla aldığı birincilikle taçlandı. Bu başarısıyla İngiliz Amaze dergisine de kapak oldu. Scorpions, Roxette gibi dünyaca ünlü starlarla aynı sahneyi paylaşma başarısını da gösteren Aydilge, son olarak Sezen Aksu'nun kült parçası Sorma'yı yeniden yorumlayarak, single olarak yayınlandı.

Amerikan müzik sitesi makeastar.com'un düzenlediği yarışmada Geri Dönmem parçası ile birinci olan Aydilge, bu başarısı nedeniyle, İngiliz Amaze dergisine de kapak konusu oldu. Derginin 17. ve 18. sayfalarında da yarışma ve Aydilge ile ilgili Amaze editörlerinin yazdığı bir makale bulunuyor. Internetten de takip edilebilen dergiye http://issuu.com/5ways/docs/amazemagazine adresinden ulaşabilirsiniz. Aydilge, Nisan ayında  Ege Üniversitesi'nden Takıntı parçası ile "Yılın En Çok İstek Alan Parçası" ödülünü aldı.  Mayıs ayında ise Radyo Boğaziçi'nden Yılın En İyi Cover'ı (Sorma parçası) ödülünü aldı.

Albümler:

• Tüm söz ve besteleri kendisine ait olan ve 2006 Haziran ayında EMI müzik etiketiyle piyasaya sunulan "Küçük Şarkı Evreni" albümünün yaratıcısı Aydilge, ikinci albümü Sobe'yi Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle 27 Kasım 2009'da yayınladı. Aydilge'nin üçüncü albümü Kilit, 2011 Şubat ayında DSM etiketiyle raflarda yerini aldı.

• Aydilge, ilk albümü Küçük Şarkı Evreni ile, Yüxexes Dergisi tarafından "Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcısı" seçildi. Roll ve Milliyet Sanat Dergisi, Küçük Şarkı Evrenini 2006'nın en iyi albümleri arasında gösterdi.

• Aydilge’nin Küçük Şarkı Evreni’nde yer alan “Çal” adlı parçası, Petrol Records tarafından hazırlanan ve farklı sentezleri bir arada toplayan The Greatest Songs Ever: Turkey adlı compilation cd’de yer aldı. Albüm Hollanda, Danimarka, Arabistan, Hirvatistan, Litvanya, Isveç, Isviçre, Güney Afrika, Hong Kong, Italya, Portekiz, Ispanya, Yeni Zelanda, Türkiye, Hindistan, Slovenya, Avusturya, Rusya, Sirbistan, Yunanistan, Ingiltere, Japonya, Almanya, Avusturalya ve Fransa’nın da yer aldigi 25 ayrı ülkede yayınlandı.

• Aydilge, 13 Temmuz 2010'da, yepyeni single’ı ve klibiyle takıntılı aşıklara; aşk bağımlılarına seslendi. Kendine has sesi ve müziğiyle, her zaman farklı işlere imza atmayı sürdüren Aydilge’nin “Takıntı” isimli yeni single’ı, aşkın en tehlikeli ama aynı zamanda da en yoğun halini anlatıyordu. Takıntı, dijital satışlarda çok yüksek bir satış grafiği yakaladı.

• Aydilge'nin bir diğer single'ı Akıllı Bir Deli, DSM etiketiyle Eylül 2011'de piyasaya sürüldü.

• Aydilge 2012 Şubat ayında Sezen Aksu'nun kült bestesi Sorma'yı yeniden yorumlayarak DSM etiketiyle single olarak yayınladı.

• Sanatçı 2012 yazı için Kaçsam Ege'ye adlı single ve klibi piyasaya sundu

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]