Avusturya'da 2. skandal olay!

 Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Sakaryalı bir ailenin daha 2 aylık bebeği Jugendamt tarafından alındı.

Avusturya’da Sosyal Hizmetler Kurumu, Viyana’da yaşayan Türk ailenin 2 aylık küçük çocukları Muhammed Ali’ye yeterli ilgiyi göstermediği iddiasıyla küçük çocuğu aileden aldı, Hristiyan bir aileye verdi. Kurum, anne ve babaya çocuklarının nerede olduğu ile ilgili de bilgi vermedi.

Sakaryalı Türk aile, ellerinden bebeklerinin neden alındığını ise göz yaşları içinde anlattı. Erken doğum nedeniyle çocuklarının kuvözde kaldığını kaydeden acılı baba Ersin San, bu süreçte her gün sabah akşam hastaneye giderek çocuklarını ziyaret ettiklerini aktardı. Birisi engelli iki küçük kızları daha olduğunu kaydeden Türk baba, annenin diğer zamanlarda da kızlarıyla ilgilendiğini aktardı.

Ancak Avusturya Sosyal Hizmetler Kurumu’nun Türk ailenin diğer ailelere göre daha az çocuklarını ziyaret ettiğini iddia ederek aile hakkında işlem başlattı. Daha sonra Türk ailenin evini ziyaret eden kurum yetkilileri, ‘evde bebek için süt tozu neden eksik, hediye paketleri neden açılmadı’ gibi sebepleri de ekleyerek küçük Muhammed Ali’yi anne ve babasından kopardı.

Türkiye’ye göç ettiler

Kurum yetkilileri, aileyi diğer iki kızlarını da ellerinden almakla tehdit etti. Bunun üzerine Türk aile kız çocuklarına da el koyulma korkusu nedeniyle memleketleri Sakarya’ya göç etti. Baba Ersin ise küçük Muhammed için Avusturya’da kaldı.

Ankara devreye girdi

Olay sonrası Türk televizyonlarına çıkan acılı aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’den kendilerine yardım etmesini istedi. Aradan geçen kısa süre sonra, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği ve Düsseldorf Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği devreye girdi. Küçük Muhammed’in yeniden aileye teslim edilmesi için gerekli hukuki desteğin verileceği kaydedildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]