Atatürk Stadı arazisi için gözler Danıştay'da

Atatürk Stadyumu arazisinde TOKİ'nin yapacağı projeye yerel mahkemenin verdiği yürütme kararının uygulanıp uygulanmayacağı konusunda Danıştay'ın kararı bekleniyor. Danıştay, kararı reddederse mahkeme yeniden başlayacak. Kararı onar ise stadyum arazisi yine şehrin olacak.

Sakarya Halk
gazetesinde yer alan habere göre, Adapazarı kent merkezinde bulunan ve TOKİ'ye devredilen Sakarya Atatürk Stadı arazisine, yeni stadyum karşılığında ticaret merkezi ve konut yapılması ile ilgili imar değişikliği, İdare Mahkemesi tarafından iptal edilerek, mevcut stad ve çevresinin kamu yararına yeşil alan olmasına karar verilmişti. Bu karar hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de TOKİ tarafından Danıştay'a götürülmüş ve Danıştay'ın kritik kararı beklenmeye başlanmıştı.

Kent Park ile birleşecek


65 dönüm arazi üzerinde 162 bin 500 metrekare imar izni bulunan arazide eğer Danıştay yerel mahkemenin kararını onarsa dev arazi şehirde kalacak. Danıştay'ın kararı bozması durumunda ise mahkeme yeniden başlayacak. Stad arazisinin yeşil alan olarak kalması durumunda, bitişiğinde yer alan Kent Park ile bileşebilecek ve dev bir yaşam alanı ortaya çıkacak. Yeni Danıştay'ın kararı bu araziyi ya Sakaryalılara iade etmek ya da TOKİ'ye vermek için hayati önem taşıyacak.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kaynak: Sakarya Halk

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]