Atatürk İlkokulu'ndan Anlamlı Etkinlik

İl Millî Eğitim Müdürü Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sn. Arif Özsoy ve Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Sn. Coşkun Bakırtaş, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” temalı “Doğanın Sesi Olan Sessiz Canlılar” sloganından yola çıkarak Atatürk İlkokulu Görsel Sanatlar Öğretmenleri Şeyda Tanrıçer ve Cansu Sulak’ ın rehberliğinde, okul öğrencileri ile hazırlanan 3 boyutlu resim sergisini ziyaret ettiler.

HAYVAN HAKLARI VE MERHAMET DUYGUSU

Çevrenin korunması ve gezegendeki yaşamın sürdürülme noktasında hayati bir rol oynayan, küresel ısınma ve insan faaliyetleri nedeniyle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanlara dikkat çekmek için kabul edilen “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” nün her yıl çeşitli etkinlerle kutlandığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, hayvanların yaşadığı sorunlara karşı farkındalık yaratmak ve sessiz kalmamak amacıyla oluşturulan sergiyi çok beğendiğini ifade ederek küçük yaşlardan itibaren çocuklara kazandırılması gereken merhamet duygusunun önemini vurguladı.

DOĞANIN SESSİZ CANLILARI

Atatürk İlkokulu Müdürü Tekin Ateş: “28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve Türkiye’ nin birçok şehrinde görülen orman yangınlarında binlerce hayvanın zarar gördüğünü, bu durumun insanlık adına büyük bir acı olduğunu, ekolojik dengenin korunması ve yaşamın sürdürülebilmesi adına onlara ihtiyaç olduğunu, belirtti. Ormanlar düşünülerek geri dönüştürülmüş kartonlardan sessiz ve renksiz silüetler şeklinde hayvan figürlerinden oluşan “Doğanın Sesi Olan Sessiz Canlılar” 3 boyutlu resim sergisine katılarak öğretmenleri ve öğrencileri yalnız bırakmayan İl Millî Eğitim Müdürü Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı’ ya, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sn. Arif Özsoy’ a ve Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Sn. Coşkun Bakırtaş’ a teşekkür ederek farkındalık oluşturma yolunda önemli bir adım atan öğretmenleri ve öğrencileri ile gurur duyduğunu, dile getirdi.” “Doğanın Sesi Olan Sessiz Canlılar” resim sergisinin 4-8 Ekim 2021 tarihleri arasında ziyaretçilerini beklediği bilgisi paylaşıldı.

KÜÇÜKLERİN DUYARLILIĞI GURURLANDIRDI

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş:” 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” temasından yola çıkılarak hazırlanan resim sergisinin duyarlılık ve farkındalık oluşturma noktasında çok önemli ve anlamlı olduğunu, küçük yaşlarda yerleşen değerlerin yarının dengesini oluşturmada çok etkili olduğunu, belirtti.

Bakırtaş, “Doğanın Sesi Olan Sessiz Canlılar” resim sergisini hazırlayan Atatürk İlkokuluna ve Okul Müdürü Tekin Ateş’ e, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Şeyda Tanrıçer ve Cansu Sulak’ a, yaptıkları siluetlerle duyarlılık yolunda örnek teşkil eden öğrencileri tebrik etti. Öğretmenlerin ve öğrencilerin mesajına ortak olan ve desteklerini esirgemeyen İl Millî Eğitim Müdürü Sn. Ebubekir Sıddık Savaşçı’ ya, İl Gençlik ve Spor Müdürü Sn. Arif Özsoy’ a teşekkürlerini sunarak, “Dünya dengesinin korunabilmesi adına doğanın sesine kulak vermek, hayvanları korumak ve hayvan haklarına saygı duymak vatandaşlık görevimizdir.” dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]