Atatürk İlköğretim Okulu yıkılacak, yerine otopark yapılacak

Büyükşehir Meclisi 13 Şubat Pazartesi günü toplanıyor.

Şehir merkezinde ihtiyaç duyulan otopark yapımı konusu sık sık gündeme geliyordu. Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak bir çalışma yaparak, Atatürk İlköğretim Okulu’nun yerine yüksek kapasiteli bir otopark yapılması için çalışma başlattı. Arazi karşılığında Büyükşehir Belediyesi modern standartlara uygun iki yeni okul inşa edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 13 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, saat 14.00’da başlayacak oturumda şehri yakından ilgilendiren 71 gündem maddesi karara bağlanacak. Meclis üyeleri bir önceki oturuma ait komisyon raporlarını ve ilçe belediyelerinden Büyükşehir Meclisi’ne gelen kararları oylayacak.

Katlı otopark için protokol

Meclis üyeleri Atatürk İlkokulu’nun bulunduğu alanın katlı otopark yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini ve aynı zamanda Büyükşehir tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın tip projelerine uygun iki adet 24 derslikli okul yapılması hususunda protokol yapılması için Başkan Toçoğlu’na yetki verilmesini görüşecek. Meclis üyelerinin onayının ardından süreç resmen başlamış olacak. Daha önce Başkan Toçoğlu, şartlar oluştuğu takdirde en donanımlı okulları yapmaya hazır olduklarını belirtmişti.

Süs bitkiciliği merkezi için ilk adım


Arifiye Adliye Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik alanda hayata geçirilmesi planlanan süs bitkiciliği merkezi de Şubat ayının dikkat çeken maddeleri arasında yer alıyor. Meclis üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğini içeren protokollerin imzalanması için Başkan Toçoğlu’na yetki verilmesini oylayacak. Meclis onayının ardından merkez için çalışmalar resmen başlamış olacak. Meclis üyeleri aynı zamanda SASKİ’nin projelerine ilişkin kredi taleplerini de görüşecek.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]