Anne Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Nur Gizem Ayvalıoğlu, Mihriban Çakır, Furkan Koç, Feyyaz Soba’dan oluşan proje ekibi Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında üniversite eğitimi alma imkanı olmamış elli Sapanca’lı anneye eğitimler verilerek projelerini gerçekleştirdiler.

Sapanca Belediyesi’nin katkılarıyla “Anne Üniversitesi” isimli proje Mayıs aynın ilk haftasında yapıldı. Sapanca Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları; Yrd. Doç. Dr. Hatice Sarıaltın, Öğr. Gör. Serpil Çiğdem, Öğr. Gör. Emine Balcı, Öğr. Gör. Duriye Aydeniz ve Öğr. Gör. Burhan Özkan tarafından anneleri bilinçlendirmeye yardımcı olacak vatandaşlık, girişimcilik, medya okuryazarlığı, insan ilişkileri ve iletişim eğitimleri verildi. Proje annelerin kendilerini geliştirmesi ve bu yolla geleceğin Türkiye’sini yönetecek çocuklarını daha iyi yetiştirerek geleceğe hazırlamalarını amaçlamaktadır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Dr. Yakup Köseoğlu, Öğr. Gör. Servet Sezgin ve Öğr. Gör. Seval Üksel danışmanlığında yürütülen “Anne Üniversitesi” projesi 17-05-2016 tarihinde Sapanca MYO konferans salonunda yapılan mezuniyet töreni ile kutlandı. Törene Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcilik Kurulu Başkanı Zehra Dirim, annelere kendi girişimcilik hayatından bahsederek, onlara yeni girişimci anneleri yaratma konusunda yol gösterdi.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen, amaçlarının Sapanca halkı ile bütünleşip bu tip sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek olduğunu, her zaman işbirliği içinde destek veren Sakarya Üniversitesi paydaşı Sapanca Belediyesi’ne, SATSO’ ya, kurum ve kişilere, Okul hocalarına, projeyi gerçekleştiren Halkla İlişkiler Programı ve proje ekibine teşekkür etti.

“Anne Üniversitesi” projesinde eğitim veren hocalara teşekkür belgelerini Sapanca Belediyesi Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz takdim etti.

Tören Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen’in, eğitim alan anneleri tek tek kutlayıp diplomalarını takdim etmesi ve “Geleceğe Merhaba Haydi Kepler Havaya” sloganı eşliğinde keplerin havaya fırlatılması ile son buldu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]