Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor

Bayram tatili nedeniyle hacmin düşük olması ve dış piyasalarda Brexit kaynaklı küresel endişelerle birlikte önceki gün 130 liranın üzerine çıkarak rekor seviyesine yaklaşan gram altın, bu seviyelerden gelen kâr satışlarıyla gerileyerek bugün 127 liradan işlem görüyor. Kuyumcular altınları olan vatandaşlara, altınlarını satmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Altının ons fiyatı ise önceki gün 1.375,27 dolarla 2,5 yılın zirvesini görmesinin ardından, şu dakikalarda 1.354,38 dolar seviyelerinde dengelendi.

Sakarya'da çeyrek altın 210 lira, Cumhuriyet altını ise 853 liradan satılıyor.

"Altınları kenarda bekletsinler"


Yatırımcılara altınlarını satmama tavsiyesinde bulunan kuyumcu Hakan Tenekeci, "Altın fiyatları en son yaptığımız konuşmada 115-118 bantındaydı. 130'ları görebileceğini söylemiştik. Rabbimin eliyle o fiyatları gördük. Bundan sonraki süreçte fiyatların çok düşeceğini beklemiyoruz. Altın fiyatları 120'lere düştüğünde en ucuz hali olacaktır. Önceden 115'e düştüğünde alın diyorduk. Şimdilerde ise 120'lere düştüğünde bir alım fırsatı olabilir. 130 bantını aşar mı, aşar. Dünyadaki ekonomik kriz hızla devam ediyor. Özellikle İtalya'daki kriz piyasaları bu yönde etkiliyor. Altını olanlar satmasınlar. Altını bu fiyattan satanlar altın fiyatları 135'e çıktığında pişman olurlar. Altını olup da hiçbir borcu, ödemesi olmayanlara tavsiyem satmasınlar, kenarda bekletsinler" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]