Ali Öz fotoğrafları ile arka sokakları anlattı

Ünlü fotoğrafçı Ali Öz Sakarya Güzel Sanatlar Derneği yeni dönem açılışında İstanbul Tarlabaşı gerçeğini fotoğraflarıyla izleyenlere aktardı.. “Politik belgesel” diye adlandırdığı türde fotoğraf çekmeyi bir misyon (görev, amaç) edinen Ali Öz’ Öz; Gece-gündüz, yaz-kış tam altı yıl boyunca izlediği, yazgılarına tanıklık ettiği, yaşamlarına eşlik ettiği Tarlabaşı ve sakinlerinden tam 30.000 kareyi objektifiyle kaydetti. Bunlardan küçük bir seçkiyi sosyal medyada yayınlamasıyla, Tarlabaşı gerçeği kitleselleşti.

Çok sayıda katılımcının izlediği gösteri sonrası alkışlarla kürsüye alınan Öz’e SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak teşekkür ederek plaket verdi.

 Fotoğrafseverlerin sorularını cevaplayan Ali Öz.’’Sakarya’da böyle değerli bir toplulukla karşılaşacağımı bilmiyordum.. Katılmaktan dolayı çok memnunum.. Bugüne kadar yüzbinlerce kare fotoğraf çektim. Derdim Türkiye’nin tarihinde siyasal, sosyal tanıklık yapmak.. İnsanlara faydaya yönelik çalışmalarda destek olmak… Tarlabaşı gibi zor konuların çekimlerinde kendimi motive etmek ,etkiyi bir nebze azaltmak için farklı çekim konuları da edindim. Dans gibi,festivaller gibi.. Yoksa konunun içine kapılıp kaybolabilirsiniz.. Bir gün siyasal tarihimize ait fotoğraf kitabımı tamamlarsam çok mutlu olacağım..SAGÜSAD’a ve katılımcılara teşekkür ederim.’’dedi..
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]