Akyazılı öğrenciler projelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlattı

Gaziantep'te 22- 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST'e katılan Sakaryalı öğrenciler, devlet büyüklerinin ve katılımcıların ilgi odağı oldular.

 

TEKNOFEST'te bu yıl Sakarya'nın 10 projesi finale kalma başarısı göstermişti. Açılış gününden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan TEKNOFEST'i Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da ziyaret etti. Sakaryalı öğrencilerin proje stantlarını gezen Cumhurbaşkanımız, insanlık yararına önemli projeler geliştiren öğrencilerimizin çalışmalarını çok beğendi. Öğrencilerimiz, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a projelerini anlatma fırsatı buldular.

 

Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk başta olmak üzere çok sayıda bakan, genel müdür ve üst düzey yöneticiler  Sakaryalı öğrencilerimizin çalışmalarını yakından incelediler. 27 Eylül Pazar günü sona erecek TEKNOFEST'te ilimizi başarı ile temsil eden öğrencilerimizle gurur duyduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, projelerin geliştirilmesinde önemli pay sahibi olan danışman öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, okul yöneticilerimizi ve velilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

Toplumda teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST'te ilimizi Sakarya BİLSEM'den "Süper Hidrofobik Petrol Emici", "Orman Bekçileri", "İğdeyi Tüketelim, Ekmekleri Atmayalım", "Su-Fi Dinamik İklim Dengeleyici" isimli projeler; Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun "Diz Eklem Robotu" projesi; Akyazı Ahmet Hasnun Tunçsoy İlkokulunun "Egzozsavar" projesi, Akyazı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "Tekno Tarım" projesi, Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "LPG'li ve Güvenli" projesi temsil etti.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]