Akyazı'da iki okul için yıkım kararı çıktı

Türkiye Elazığ'daki depremle sarsılırken Akyazı'da biri lise diğeri ilk ve ortaokul binası olmak üzere iki okula yıkım kararı çıktı. Öğrenciler, başka okullarda eğitime devam edecek.

Türkiye Elazığ'daki 6.8 şiddetindeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken birinci derecede deprem kuşağında yer alan ve 1999 Marmara Depremi'nde acılar yaşayan Akyazı'da riskli olan iki okul için yıkım kararı çıktı.
 
Akyazi Şehit Yüzbaşi Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi ve Alaağaç İlk ve Ortaokul binalarının yıkımı kararı çıktı.
Kararla birlikte Akyazi Şehit Yüzbaşi Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi öğrencileri, bu yılın ikinci dönemine Cumhuriyet Ortaokulu'nda, Alaağaç ilk ve Ortaokulu öğrencileri de Karaçalılık'taki okulda eğitime başlayacak.
 
Çalışmalarını tamamlayan okul idareleri, öğrenci velilerini bilgilendirdi. 
 
Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, yaptığı açıklamada, ilçedeki iki okul için yıkım kararı çıktığını söyledi.  Can güvenliği açısından öğrencilerin belirlenen okullarda sıkıntı yaşamadan eğitimlerine devam edeceğini kaydeden Özdemir; "Akyazi Şehit Yüzbaşi Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet Ortaokulu'nda dönüşümlü eğitim alacaklar. Batakköy'deki Kız Meslek Lisesi taşınınca Nisan ayındaki ara tatilde lise öğrencilerimiz burada eğitime devam edecek. Ara tatile yetişirse hemen taşıyacağız. Alaağaç İlk ve Ortaokulu ise Karaçalılık'ta eğitime devam edecek. Öğrencilerimiz hiç bir mağduriyet yaşamayacak" diye konuştu. 
 
Recep Özdemir, ilçede başka riskli okulun bulunmadığını sözlerine ekledi. 
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]