AKP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya'ya geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, bir dizi ziyaretler için Sakarya'ya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Sakarya'da AK Parti kadın kolları üyeleri ile bir araya geldi. Eker, "Sadece içimizdeki bazı aklı kıt siyasetçiler değil, Kemal beyden önce Almanlar 'Hayır' kampanyası başlatıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 16 Nisan halkoylaması çalışmaları kapsamında geldiği Sakarya'daki programı çerçevesinde, Adapazarı ilçesinde bir düğün salonunda teşkilatın kadın kolları üyeleri ile bir araya geldi. Eker, "Sakarya'ya, anayasa değişiklik paketini anlatmaya, referandum çalışması için geldiğimi düşünüyordum, ama görüyorum ki Sakarya'da hanımefendiler kutlama şöleni yapıyor işi bitirmişler" ifadelerini kullandı.

Yüz sene önce Balkanlarda, 150 sene önce Kafkaslarda yapılan zulmün bir benzerinin bugün Orta Doğu'da yapıldığına dikkat çeken Eker, "Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye inşa edeceğiz. Düşmanlara korku salacağız, mazlumların umudu olacağız. Her zamandan daha fazla güçlü olmaya ihtiyacımız var. Orta Doğu'da Müslüman çocukları kimyasal silahlar ile zehirlediler. O çocuklar bizim çocuklarımız. Tıpkı 100 sene önce Balkanlarda, 150 sene önce Kafkaslarda bizim kardeşlerimize yapılan zulmün bir benzeri bugün Orta Doğu'da; Suriye'de, Irak'ta yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Eker: "Başkasının silahı ile güçlü olamayız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, güçlü olabilmenin yolunun anayasayı değiştirmekte olduğunu söyleyerek, "Güçlü olabilmemizin yolu anayasayı değiştirmekte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini inşa etmekten geçer. Kendine faydası olmayanın dostuna da mazlumlara da faydalı olması mümkün değil. Güçlü olmamız için silahımızı kendimizin yapması lazım, başkasının silahı ile güçlü olamayız. Türkiye 16 Nisan referandum u ile güçlenecek. Allah'ın izni ile ekonomisini güçlendirecek. Silahını, tankını, topunu, uçağını, tüfeğini kendi yapacak. Elin silahına muhtaç olmayacak" diye konuştu.

Eker: "Kemal beyden önce Almanlar 'Hayır' kampanyası başlatıyor"


Eker, "Bu ufka sahip, bu vizyona sahip lider Recep Tayyip Erdoğan onun için, onu hedefe koymuşlar. Sadece içimizdeki bazı aklı kıt siyasetçiler değil, Kemal beyden önce Almanlar 'Hayır' kampanyası başlatıyor. Bunun sebebi nedir ki? Neden Almanya, Kemal beyden önce 'Hayır' kampanyası başlatıyor. Neden Hollanda atını, itini bizim üstümüze sürüyor. Neden İsviçre Tayyip Erdoğan'ın posterinin yanına tabanca koyuyor. PKK terör örgütü onların ele başları Kandil'den hayır mesajları veriyorlar. Bunu düşünmek lazım" dedi. Sakarya'nın hanımlarının 'Evet' kampanyasında şampiyon olacaklarını belirten Eker, "Sakarya'nın sorunu yok, biliyoruz Sakarya şimdi 'Evet'te Türkiye şampiyonluğu için çalışıyor. Bu hanımefendiler bunu gösteriyor bugün, Allah'ın izni ile Sakarya'nın hanımları evetin şampiyonu olacak" şeklinde konuştu.

Konuşma yapan AK Parti Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol,

“AK Parti siyasetinin en önemli unsuru kadın kolları olarak işlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Ev toplantıları, çat kapı ziyaretleri ve broşür dağıtımları gerçekleştiriyoruz. 300. ev ziyaretimizi yakın bir zamanda Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile yapmıştık. Aşkla çalıştığımız için dimdik ayaktayız” derken, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Çilesini çekmeye üşendiğimiz bir davanın zaferine talip olamayız. Sakarya’nın hanımları olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza 16 Nisan akşamında büyük bir evet sözü verdik. Şu ana kadar 1800 ev toplantısı yaptık ve 180 bin insana ulaştık. Çalışmalarımız son güne kadar devam edecek” dedi.

Başarıda en büyük pay kadınların

Çok kıymetli misafirleri ağırladıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Coşkumuzu programın sonuna kadar sürdürmeniz dileğiyle ben de sizlere hoş geldiniz diyor. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” derken; AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Bir önceki dönemde MYK’ da birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz Genel Başkan Yardımcımız Mehdi Eker ve milletvekillerimize hoş geldiniz diyorum. Ancak bu başarıda en büyük pay elbette kadınlarımızın. İnşallah 16 Nisan akşamında sandıklar açıldığında burada yeni bir rekor daha kıracağız. Bu AK Parti’nin ve sizlerin başarısı olacak” diye konuştu. AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Teşrif ederek bizlere güç ve moral veren Genel Başkan Yardımcımız ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Siyasi partileri sevgi, emek, heyecan ve inanç ayakta tutar. Sizlerin sevgisine, emeğine, heyecanına, inancına sahip olmayı Allah herkese nasip etsin. Kadınlarımız teşkilattan büyük bir inançla çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, mahalle ziyaretleri esnasında Kürtçe mevlit okuyan genci dinledi.

Referandum çalışmaları için geldiği Sakarya ziyaretinde ilk olarak AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, daha sonra Adapazarı Süleymanbey Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Ziyaret esnasında mahalle halkıyla Kürtçe sohbet eden Eker, mahalleli bir gencin okuduğu Kürtçe mevliti dinledi. Eker'e ziyaret esnasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve parti üyeleri eşlik etti. 16 Nisan'a sayılı günler kaldığını hatırlatan Eker, vatandaşlardan halk oylaması için destek istedi.

Mahalle ziyaretinde konuşan Eker, “Biz bu anayasanın tamamını değiştirmek istedik. Fakat birinci değiştirmek istediğimizde partimizi kapatmaya kalktılar. Sonraki teşebbüste diğer partilerle birlikte yapalım dedik her partiye de eşit üyeden oluşan bir komisyon kurma imkanı verdik. O komisyonlarda herkes kırmızı çizgi ile oturdu. Dört sene Türkiye zaman kaybetti onun için anayasa değişmeli. Türkiye ne zaman tek parti hükümeti ile yönetildi, istikrar oldu Türkiye ileri gitti sonra darbeler oldu Türkiye geri gitti. Tek parti hükümetlerinin kazandıklarını arkasından gelen koalisyon hükümetleri götürdü” ifadelerini kullandı.

Sakarya'nın Arifiye ilçesi Açmalar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Eker, daha sonra Arifiye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Genç Kürsü" etkinliğinde katılımcılara yeni anayasa paketi hakkında bilgi verdi, gençlerin sorularını yanıtladı. 

Bu programların ardından Erenler ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Buluşması" programına katılan Eker, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda katılımcılardan "evet" desteği istedi. 

Eker, devlet yönetiminde kavgayı, çatışmayı ve iki başlılığı sona erdirmeyi düşündüklerini vurguladı. 

Bu paketin devlet yönetimindeki iki başlılığı ortadan kaldıracağını belirten Eker, şunları söyledi: 

"Devlet idaresinde cumhurbaşkanı ile başbakan arasında ihtilaf varsa, yetki çatışması olursa, o ülkenin yönetiminde problem olur. Ülkede istikrara ihtiyaç var. Bizim herkese aş ve iş bulmamız için Türkiye'nin zengin olması lazım. Ekonomi doğru yönetilecek, hızlı karar verilecek ve o hızlı kararlar çabucak hayata geçecek. Yatırım olacak, bunun için büyük bir sıçrama yapmamız lazım. İşte bu pakette getirmek isteğimiz bu üç başlık var. Bu yeni anayasa paketi, devletin yönetiminde çift başlılığı ortadan kaldıracak, bürokrasi ve bürokratik vesayetle mücadeleyi kolaylaştıracak, Türkiye'nin büyümesi, ekonomik olarak ileriye gitmesi için de büyük sıçrama ve hamle yapmamızı sağlayacak. İşin aslı, esası bu." 

Eker, bu askeri darbe anayasasının değişmesi gerektiğini ve bunun verilecek "evet" oylarıyla sağlanacağını sözlerine ekledi.

- "16 Nisan'dan sonra ekonomi ivme kazanacak" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de referanduma çok az bir süre kaldığını ve vatandaşların "evet" oylarına talip olduklarını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi teklifinin vatandaşın tercihiyle kabul göreceğine işaret eden Dişli, şöyle devam etti: 

"İnşallah Türkiye ortalamasıyla yüzde 60'lar falan geçerse o bize Gezi olaylarını, 17-25 olaylarını, Kobani olaylarını ve en son 15 Temmuz olaylarını unutturup, gerçek gündeme yani Türkiye ekonomisine dönmemiz lazım. Türkiye'nin notunu düşüren Moody's, Türkiye'nin 2017'de büyümesini yüzde 2,1'den 2,9'a revize etti. Halbuki geçen hafta notumuzu durağandan negatife çevirmişti. Uzun vadeli, düşük faizli değişik ülkelerde yatırım yapabilen emekli fonları var. Yatırım yapabilmek için uluslararası en az iki hocadan bu ülke notu almanız lazım. Bunlar 15 Temmuz'dan hemen sonra standart kur notumuzu düşürdü. 1 ay sonra Moody's, 3 ay sonra da Fitch notumuzu düşürdü. Her birinden yatırım yapılabilir ülke notumuz vardı. Niye alelacele düşürdüler? Onlara göre, bir an önce Türkiye'nin para musluklarının kesilmesi gerekiyordu ve kestiler." 

Dişli, parlamenter sistemin her an siyasi kriz yaratmaya gebe olduğuna vurgu yaparak, "16 Nisan'dan sonra inşallah ekonomik kalkınmamıza  yeni bir ivme kazandıracağız. Kaldığımız yerden büyüme ve kalkınma hikayemizi yazmaya devam edeceğiz. Bu iş bir AK Parti, CHP, MHP meselesi değil, bu bir tercih meselesi." değerlendirmesinde bulundu.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]