AKM önünde ABD ve İsrail bayrağı yaktılar

AKM önünde, Filistin’e destek gösterisi yapıldı. İkra Kültür Merkezi, Anadolu Gençlik Derneği, Sakarya Dayanışma Derneği, İlim ve Hikmet Vakfı ve Vahdet Vakfı Sakarya Şubesi öncülüğünde gerçekleşen gösteride, STK’lar  İsrail’e karşı Filistinli mazlumların ve İslami direniş hareketlerinin yanında olduklarının mesajını verdi.

Mustafa Özavcı’nın Kur’an tilavetiyle başlayan gösteride, STK temsilcileri birer konuşma yaptı.

Ardından STK’lar adına Enes Berat Gürler bir basın açıklaması okudu. Açıklamada İsrail’in Suudi Arabistan’ı yanına alarak Kudüs’ü ve Filistin’i zapt etmeye çalıştığı belirtilerek, “Bu durumu engellemenin yolu başta Türkiye, İran ve Pakistan olmak üzere İslam ülkelerinin ittifakıdır” denildi.

İsrail karşısındaki direniş hareketleri Hamas, İslami Cihad ve Hizbullah ile dayanışma vurgusunun yapıldığı açıklamada, İsrail’e ve elçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD’ye karşı net adımlar atılması çağrısı yapıldı. Gösteride sık sık “Siyonist Elçilik Kapatılsın”, “ABD üsleri kapatılsın”  sloganları atıldı ve İsrail’le diploması yapılamayacağı, sadece direniş seçeneğinin sonuç verebileceği dile getirildi.

Gösteri, Muhammed Emin Duman tarafından yapılan dua ve ABD ile İsrail bayraklarının yakılmasıyla son buldu.

 Basın açıklaması metni ektedir.


5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]