AGD'den Kudüs'teki şehitler için gıyabi cenaze namazına davet

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, Mescidi Aksa’da Müslümanlara yönelik saldırılarda şehit düşenler için düzenlenecek gıyabi cenaze namazı ve basın açıklamasına Sakarya halkını Orhan Camii’ne davet etti.

AGD Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, Mescidi Aksa'da Müslümanlara yönelik yapılan Siyonist Terör örgütü İsrail saldırılarına  tepki gösterdi. Bütün dünyanın gözünün İslam ülkelerinin üzerinde olduğunu ifade eden Çelik, Sakarya halkını tek vücut olmaya davet etti.

'Halkı olmayan topraklara, toprağı olmayan halk'

Kudüs'te ve Filistin topraklarında yüz yılı aşkın bir süredir işgalin var olduğunu hatırlatan Çelik, "Emperyalist güçlerin himayesinde, ‘halkı olmayan topraklara, toprağı olmayan halk’ safsatasıyla Siyonist unsurlar yerleştirildi. Filistin halkına karşı katliamlar, tehcir ve tecrit en şiddetli şekliyle devam ediyor. Milyonlarca Filistinli topraklarından sürüldü. Çocuklar ve kadınlar da dahil on binlerce Filistinli katledildi. İşgal her geçen gün daha da genişledi. Filistin topraklarında, tüm dünyanın gözü önünde, adına İsrail denilen Siyonist proje adım adım uygulandı. Şer güçlerini tek amacı kalıcı bir işgaldir."diyerek ekledi.

Filistin halkına yapılan bu saldırılara rağmen onur için mücadele etmelerine vurgu yapan Çelik, "Biz biliyoruz ki Türkiye'de ve dünyada Siyonist işgale onay veren tek bir onurlu insan yok. Ancak bu tavır alışın daha güçlü bir şekilde ifade edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması

 İnancı ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun duyarlılık sahibi herkesin Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Filistin de şehit olan kardeşlerimiz için Cuma namazı sonrası Orhan Camii'nde gıyabi cenaze namazı ve basın açıklaması yapacağız. Saatleri Kudüs'e ayarlı siz değerli kardeşlerimizle aynı safta bir olmak temennisi ile bütün Sakarya halkını tek yürek olmaya davet ediyorum.” diyerek Sakarya’da yaşayan tüm vatandaşlarını 14 Mayıs Cuma günü Orhan Camii'ne davet etti. 

 

 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]