Adliyeye sevk edilirken gazetecilere saldırdı

Sakarya başta olmak üzere 15 ilde 1 milyon TL’lik telefon dolandırıcılığı yapan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. 

Sakarya başta olmak üzere 15 ilde hesabında yüklü miktarda para bulunan vatandaşları arayarak ‘Sağlık sigorta priminizi ödemediğinizden kaynaklı hakkınızda 5 bin TL’lik icra takibi başladı. Hesaba bin 360 TL ödendiği takdirde borçlarınız silinecek ve icra kalkacak’ diyen telefon dolandırıcıları, bu yöntemle 1 milyon TL’lik vurgun yaptı.

Yapılan şikayetler üzerine olayı derinlemesine araştıran Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıları bir buçuk ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı.

Takibin ardından olayı gerçekleştirdiği iddia edilen 6 şüpheli, yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan şüphelilerden O.G. ve E.Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi. D.C.Ç. ve G.M. isimli 2 şüpheliye adli kontrol tedbiri uygulanırken, M.E. ve H.K. isimli diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı. 

Adliyeye sevk edilirken şüphelilerden biri, kendisini görüntüleyen gazetecilere saldırdı.

Olay

Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya başta olmak üzere 15 ilde, vatandaşları telefonla arayan bazı şüphelilerin "sağlık sigorta priminden kaynaklı 5 bin liralık icra takibi başladığı, bildirdikleri hesaba bin 360 lira ödendiği takdirde borçlarının silineceğini ve icra takibinin kalkacağını" söyleyerek dolandırıcılık yaptığını tespit etmişti.

Suç örgütünün bu yolla yaklaşık bir milyon lira haksız kazanç elde ettiğini de belirleyen ekipler, Adapazarı ilçesinde 4 farklı adrese dün düzenlenen eş zamanlı operasyonda O.G. (23), E.U. (24), D.C.Ç. (19), G.M. (22), H.K. (21) ve M.E'yi (21) gözaltına almıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda sim kart, cep telefonu, banka hesap kartları ile harddisk ele geçirilmişti.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]