Adapazarı'nda "Hayır" masası kuruldu

 CHP Sakarya İl Teşkilatı, Adapazarı ilçesinde "Hayır Masası" kurdu.

Çark Caddesi'nde kurulan "Hayır Masası"nda CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, vatandaşlara referandum süreci hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Özkoç, burada yaptığı açıklamada, başlattıkları Hayır Kampanyası'nın Türkyiye için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Bu değişikliğin anayasa değişikliği değil, sadece yönetim devri olduğunu savunan Özkoç, "Başbakan yönetiminin yetkilerinin devridir, bakanların yetkilerinin devridir, milletvekillerinin yetkilerinin devridir, Genel Kurmay Başkanının yetkilerinin devridir, Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin devridir, HSYK'nın yetkilerinin devridir. Bunu tüm insanlarımızın duymasını istiyoruz." diye konuştu.

Özkoç, Türkiye'de övünebilecekleri, gurur duyabilecekleri ve milletçe hep birlikte destek verebilecekleri bir anayasa değişikliği istediklerini söyledi.

Daha demokratik bir anayasa istediklerini belirten Özkoç, şöyle konuştu:

"Darbe kanunlarının olmadığı, emekçinin, çiftçinin, işçinin ve mağdurun kendisini orada görüp 'İşte ben de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, ben de bu anayasada varım.' diyebildiği bir anayasayı istiyoruz. Anayasada kendisini görmeyen vatandaşın sadece kendi yetkilerini, milletin yetkilerini, milletvekillerinin yetkilerini, başbakanın yetkilerini, anayasa mahkemesinin yetkilerini bütün bakanların yetkilerini bir kişiye devrettiği, içinde milletin olmadığı bir anayasa istemiyoruz. Halkımızla her yerde buluşuyoruz ve onlara anlatıyoruz. Bu bir siyasi parti meselesi değil, bu vatandaşın Türkiye'de vatandaşın nasıl yaşayabileceğiyle ilgili meseledir. Huzur ve mutluluk içinde yaşamak istiyoruz. Onun için ve geleceğimiz, çocuklarımız için biz 'Hayır' diyoruz."

Bu arada, kentin farklı noktalarına da taşınacak "Hayır Masası"nın, halk oylamasına kadar saat 12.30'dan 16.00'ya kadar açık alacağı öğrenildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]