Açlık grevine başlayan işçilerden biri hastaneye kaldırıldı

Sakarya'da bir fabrikada istedikleri zam verilmeyince 4 gün önce greve çıkan 95 işçiden 5'i açlık grevi başlattı. İşçilerden biri fenalaşınca ambulansla Sakarya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Arifiye İlçesi'ndeki 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde araç motoru ve kablosu üreten bir fabrikada çalışan 95 işçi istedikleri zamı alamadıkları için 4 gün önce greve çıktı. Fabrika önünde 5 işçi de çadır kurarak açlık grevi başlattı. Devlet yetkililerinin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyen işçiler, çalıştıkları fabrikanın grev yasalarını çiğnemesine rağmen cezai işlem uygulanmadığı öne sürdüler.

Açlık grevindeki işçilerden biri olan fabrikanın sendika temsilcisi Erdoğan Gündüz, grev çadırlarında 4 gündür arkadaşlarından başka kimsenin gelmediğini söyleyerek, "Açlık grevinden önce biz 53 gün önce greve çıktık. Çalıştığımız iş yerindeki fabrikayla toplu sözleşmede anlaşamadık ve greve çıktık 100 kişiyle birlikte. Sesimizi duyuramadık belirli kitlelere, kurumlara. Sesimizi daha fazla kitleye duyurabilmek için açlık grevine girdik, 4 arkadaşımla birlikte. Hiçbir sonuç elde edemedik, normal yasal olmayan 25 işçi aldılar. İŞKUR biliyor, valimiz biliyor yasal olmadığını. Sonuca gidemedik, bürokrasi yavaş işliyor. Birkaç örgütlü olduğumuz fabrikalardaki arkadaşlarımız geldiler. Bunun dışında devlet olarak hiçbir kurum gelmedi. Ailelerimiz karşı geliyor bırakın bu işi diyorlar. Siz de kalıcı hasar olabilir dedi il sağlık müdür yardımcımız bize. Benim iki çocuğum var, bu arkadaşımın eşi hamile. Biz çocuklarımızın geleceği için burada mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

Açlık grevinde olan Yılmaz Mehmetağaoğlu ise canlarını ortaya koymalarına rağmen kimseden ses çıkmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün dördüncü gündeyiz açlık grevinde. Bir arkadaşımız hastaneye kaldırıldı, fenalaştı. Fakat başka hiç kimseden herhangi bir destek yok. Bizim istediğimi sadece yasaları işlemesi burada. Bu fabrika yasa dışı yollarla işçi çalıştırıyor, kimsenin müdahale ettiği yok. Bütün siyasi partilerin bu konudan bilgisi olmasına rağmen kimse olaya müdahil olmadı. Sakarya Valimizin bilgisi var. Biz ne para istiyoruz, ne bir gıda istiyoruz, sadece burada kanun uygulansa bu bizim için yeterli olacak. İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur. Biz hayatımızı koyduk buraya ama kimseden bir ses seda çıkmıyor."

Açlık grevi yapan işçiler, fabrika yetkilileri şartlarını kabul edene kadar greve devam edeceklerini vurgulayarak yetkililere yardım çağrısı yaptı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]