Acilde dehşeti yaşatmışlardı, mahkeme kararını verdi

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pansuman yaptığı esnada sedyenin yanlış tarafına yattığı için uyarıda bulunan sağlık görevlisine makasla saldırıp darp eden 5 kişiden biri tutuklandı. Diğer şüpheliler serbest bırakıldı.


Olay, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis bölümünde meydana geldi. Kolunda kesi şikayetiyle hastaneye gelen bir kişi pansuman yaptırmak istedi. İddiaya göre, hastanenin gerekli prosedürüne uymayarak ilk olarak travma odasına girmesi gereken şahıs, beklemeden cerrahi müdahale odasına girdi. Burada cerrahi ekibinde görevli sağlık memuru Celalettin Karabıyık, gelen hastaya pansuman yapmak istedi. Bu esnada yaralıya sedyenin yanlış yerine yattığını ve daha yukarı kısmına gelmesi gerektiğini söyleyen Karabıyık’a ‘Neden bana sert yapıyorsun’ diyerek bağırmaya başlayan yaralı şahıs saldırmaya başladı. O esnada ise saldırganın dışarıda bekleyen diğer 4 arkadaşı da müdahale odasına girerek sağlık çalışanını darp etti.

 

"Cerrahi makas ile yaralamaya çalıştı"

 

Sağlık çalışanına saldıran şahıslardan biri tekme ve tokadın yanı sıra tedavi için kullanılan cerrahi makası eline aldı. Arbede esnasında sağlık çalışanına makası saplamak isteyen şahıs, diğer vatandaşların müdahalesi ile son anda durduruldu. Yaşanan olay anında sağlık çalışanı yara alırken, tedavi için kullandığı eşyalar ise yerlere savruldu. Saldırganlar olay sonrasında kaçarak kayıplara karıştı. Beş saldırgan polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

Mahkemece çıkarılan zanlılardan biri tutuklandı. Diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]