Acelle Yaylası Şenliklerinde konser ve eğlenceler iptal

Akyazı Acelle Yaylasında 6-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Acelle Yayla Şenlikleri’nin konser ve eğlence kısmı iptal edildi.

Türkiye’nin en büyük yayla şenliklerinden olan Acelle Yayla Şenlikleri’nin bu yıl 32’incisi düzenleniyor.  Geçen yıl pandemi yasakları nedeniyle yapılamayan  şenlikler 6-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

‘Aşını ol gel; olmadıysan yaylada ol yine gel’ sloganıyla gerçekleştirilecek şenliklerde bu yıl Aslı Hünel, Onay Şahin, Volkan Aslan Yasemin Yıldız, Aslıhan Çiçek ile Mustafa Bayraktar sahne alacaktı.

Ancak ülkede devam eden orman yangınları ve pandemi dolayısıyla  şenliklerin konser ve eğlence kısmı iptal edildi.

Şenliklerde bu yıl Kuran-ı kerim tilaveti ve yangında hayatını kaybeden şehitler için mevlid okutulacak.  Ayrıca yöresel ürün ve tanıtım standları kurulacak.

Akyazı Kaymakamı Yakup Güney; "Ülkedeki yangınlar ve şehitlerimiz nedeniyle büyük acı içindeyiz. Bu şartlarda şenlik olarak yapılması uygun görülmedi. Bu sebepten ilgili dernekte eğlence kısımlarını programdan kaldırdı. Bunun yerine şehitlerimiz için mevlid okutulacak. Ormana girişler ve ateş yakmak kesinlikle yasak. jandarma bu konuda önlem alacak. Vatandaşlar etkinlik için ayrılan alanda olacak" dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]