AB projelerinde Sakarya damgası

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen, Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan ERASMUS+ Programı kapsamında 2017 yılına ait yapılan proje başvuru sonuçları açıklandı.

Personel ve Öğrenici Hareketliliği projelerinde (KA1) kabul edilen 6 asil 4 yedek projesiyle Doğu Marmara Bölgesinde ikinci sırada yer alan Sakarya’daki okullarımız, projeleriyle 196.299€ luk bütçeyi İlimize kazandırmış olacak.

Mesleki Eğitimde 5, Okul Eğitiminde 4 ve Yetişkin Eğitiminde 1 Projenin yer aldığı gurur tablosunda 60 öğretmenimiz ve 99 öğrencimiz yaklaşık 12 ay sürecek proje faaliyetlerine katılacaklar.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde eğitim ve staj imkânı sağlayan projeler kapsamında yenilikçi uygulamaları yerinde gözlemleyerek ülkemize, ilimize transfer etme imkânı da yakalayacaklar.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okullarımızda proje üretimine yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullarımızın tamamında çocuklarımızın proje yapmasına yönlendirilmesine destek vereceklerini belirtti. Töre, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen hibe programı proje başvurularında ilimiz okullarından 10 projenin kabul edilmesinden büyük memnunluk duyduklarını ifade ederken, kabul edilen proje sayısının önümüzdeki yıllarda daha fazla olması için çaba göstereceklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, proje çalışmalarına rehberlik eden Ar-Ge Birimini ve projesi kabul edilen okullarımızın yöneticilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]