9 günde bitecekti, 13 gün oldu

Büyükşehir Belediye tarafından Şal Sokak'ta başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor.

Çark Caddesi'nin arka sokağı olan Şal Sokak’ta yenileme çalışmaları 21 Şubat'ta başlamıştı. Bölgedeki çalışmanın ilk etabı kapsamında Dr. Nuri Bayar İlkokulu ve Şerefiye Camii arasında kalan bölüm araç trafiğine kapatılmıştı.

Çalışmalar başlamadan önce Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan "Çalışmanın ilk etabı kapsamında Dr. Nuri Bayar İlkokulu ve Şerefiye Camii arasında kalan bölüm 21 Şubat Pazar gününden başlayarak 9 günlüğüne araç trafiğine kapanacak" şeklinde açıklama yapılmıştı. Yaklaşık 13 gün geçmesine rağmen Şal Sokak'ta yenileme çalışmaları sürerken, sokağın çalışma yapılan kısmı hala trafiğe kapalı durumda. Çalışmaların işlerini olumsuz etkilediğini söylen esnaflar ise çalışmaların aylarca süreceğini belirtti.

"Kepenk kapatacağız"


Çalışmalarda bir tutarsızlık olduğunu söyleyen Bekir Özbakır isimli esnaf,  "Çalışmaların 9 günde biteceğini söylemişlerdi, ama bugün çalışmalar hala devam ediyor. Ne zaman bitecek diye sorduğumuzda 90 günde biteceği söylendi. Kimse kimseyle koordineli çalışmıyor. Önce gelip kazı yaptılar, daha sonra aynı yeri tekrar kazdılar. Biz kesinlikle memnun değiliz. Kepenk kapatacağız neredeyse. Dükkanların kiralarını veremiyoruz. Dükkan sahibini arayıp '10 gün idare eder misin?' dedim. Bu çalışmalar nereden bakarsan ik ay sürer. İki ayda da bitse çok şükür. Önce kaldırım yapıldı, şimdi de SASKİ geldi kazıyor. Madem kazacaktın neden kaldırımlar yapılmadan önce kazmıyon? Ben buraya rögar kapağı yaptırdım. Adam burayı yaptı, geldi iki gün sonra bir daha kırdı. Neden kırdın dediğimizde 'sanane kardeşim' diyorlar. Dükkan benim dükkanım, rögar kapağı benim giderime bağlı. Yani burada böyle bir dengesizlik var. Bunu yapan firma SASKİ'yi tanımıyor, SASKİ diğer firmaları tanımıyor. Esnafın hali perişan, işlerimiz bozuk. Sokağa insan girmiyor, çalışanlardan başka kimse yok. Belediyenin acilen gelip burada bir denetleme yapması gerekiyor ve kısa zamanda bu işlerin bitmesi lazım. Yoksa büyük sıkıntılar olur. Benim gibi burada birçok insan mağdur ama kimse sesini çıkarmıyor. Yeter artık buramıza kadar geldi" şeklinde konuştu.

İşte esnafın isyanı:


8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]