81 ilde gıda denetimi seferberliği

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde gıda denetimi seferberliği başlattı. Bakan Bekir Pakdemirli "Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak" talimatı verdi. 
 
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, ülke genelinde eş zamanlı ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliği başlatıldığını bildirdi. Denetimlerde ilk noktanın süt ve süt ürünleri ile takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri olacağını kaydeden Pakdemirli; "Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız. Gıdada taklit ve tağşiş yapanların gözünün yaşına bakmayacağız. Ufak tefek hatalarda esnafı üzmemek lazım ancak evladınıza yedirmediğiniz bir şeyin tüketim noktalarında üretildiğini ve vatandaşın kullanımına sunulduğunu görürseniz, bu arkadaşların gözünün yaşına bakmayın. Bu denetimleri yaparken de rehberlik göreviniz olduğunu unutmamak lazım. Bilerek, kasten sağlıksız ürün üreterek kullanıma sunanlara da ciddi yaptırım söz konusu olacak ve bunların gözünün yaşına bakmıyor olacağız" diye konuştu. 
 
Son bir yılda 1 milyon 215 bin 996 gıda denetimi gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Pakdemirli; "81 il ve ilçede eş zamanlı olarak 7 bin 4 gıda kontrol görevlisiyle 6 gün boyunca her gün farklı bir sektörde denetim gerçekleştireceğiz" dedi.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]