6 çocukla dışarıda kaldılar

Kaynarca sınırında Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'nde 6 çocuklu bir ailenin kaldığı ev, çıkan yangında alevlere teslim oldu. Yüzde 80 oranında görme kaybı bulunan baba ile eşi ve çocukları kış günü evsiz kaldı. Akrabalarının yanına sığınan aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Karaağaç Mahallesi'nde Şükrü Kakıcı’nın evinde yangın çıktı. Soba ile ısıtılan evin bacası, aşırı ısı sebebiyle ahşap olan çatı malzemesini tutuşturdu. Kısa sürede büyüyen yangın,  binayı sardı. Yangına ilk müdahaleyi Kakıcı’nın komşuları ve köylüler yaptı.

Erken müdahale için verilen tankerle çiftlik yıkamışlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin olası bir yangın durumunda erken müdahale için merkeze uzak köylere hibe ettiği portatif iftaiye tankerinin bakım için tamirde olması ya da tavuk çiftliği yıkamak için köylülerden birine verilmesi sebebiyle yangına müdahale gecikti. Vatandaşlar yangını çaresiz gözlerle seyretmek durumunda kaldı.

Kar yağışı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmalarında yetersiz kalması sebebiyle itfaiye ekipleri yangına geç müdahale etti

Tüm eşyalar yandı

Yangında bina kullanılamaz hale gelirken evdeki tüm eşyalar yandı. Yanmaktan son anda kurtulan aile bireyleri, gözyaşlarını tutamadı. Binadan geriye kül yığını kaldı.

Öte yandan 6 çocuklu Kakıcı ailesi kış günü evsiz kaldı.

Yardım bekliyorlar

Yüzde 80 görme kaybı bulunan ve yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası ameliyat olan baba Kakıcı ailesiyle birlikte tek varlığı olan yanan evde kalıyordu. 

Çocuklarıyla birlikte yakınlarının yanına sığınan aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
 
Bilgi ve yardım için mahalle muhtarı
Mehmet Elmacı: 0 535 632 57 03

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]