45 milyonluk soruşturmada meclis üyeleri ifadeye çağrıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturulan 45 milyonluk ihalede, hukuka aykırı olarak borçlanma yetkisine evet dedikleri iddiasıyla Belediye Meclisi üyelerinin de ifadesine başvurulacak.

TEBLİGAT ÇIKARILDI
 
Karasu Belediyesi’nce 2015 yılının son günlerinde Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesine göre gerçekleştirilen 45 milyonluk ihale ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma genişletilerek sürdürülüyor. İhale dosyası üzerinde kapsamlı bir araştırma yürüten Bakanlık Kontrolörü, Kasım ve Aralık meclisi toplantılarında Belediye Başkanı’na önce 100 milyonluk, ardından 45 milyonluk borçlanma yetkisi verilmesini mercek altına aldı. Bu kapsamda borçlanmaya evet diyen meclis üyelerine ifade vermeleri için 2 Mart 2016 tarihli birer tebligat çıkarıldı.
 
YASAYA AYKIRI YETKİ İDDİASI
 
Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na ardı ardına verilen borçlanma yetkisinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na ve Belediye Kanunu’na aykırı olduğuna işaret edilen tebligatta meclis üyelerinden iddiaya ilişkin yazılı ifadeyi CD ortamına aktarılıp T.C nüfus cüzdan fotokopisi eklenerek 7 gün içerisinde Kontrolörlüğe sunulmasına, aksi halde ifade hakkını kullanmaktan kaçınılmış sayılacağına vurgu yapıldı. Tebligatta ifadelerin hazırlanması sırasında bir avukattan hukuki yardım alınabileceği hatırlatmasında bulunuldu.
 
Bakanlık Kontrolörü’nün  Kasım meclisine katılmayan ve Aralık meclisindeki oylamada borçlanmaya hayır oyu kullanan meclis üyelerinin ifadelerini almaya gerek görmediği belirtiliyor.
 
Kaynak: Karasu Haber 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]