35. Söğütlü Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali

Söğütlü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 35. Söğütlü Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali düzenlenen per çok etkinlik ve yarışmayla oldukça renkli geçiyor. 
 
18 Temmuz'da başlayan 35. Söğütlü Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivalin açılış törenine İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli,34. ve 35. Söğütlü Festivali yağlı pehlivan güreşleri ağası Semih Güngör, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten; "Festivalimiz başladığı tarihten itibaren yağlı pehlivan güreşleri,  tarım fuarı ve çeşitli etkinlikleriyle ön planda olup bir ayağı da en iyi cins hayvan yarışması olan  geniş kapsamlı bir organizyondur. Çiftçilerimiz büyük bir özveri ile yetiştirdiği büyükbaş hayvanlarını burada yarıştırıyorlar. Tarım İlçe müdürlüğümüzden gelen yetkililerin incelemeleri üzerine dereceye giren çiftçilerimize  hediyeleri takdim ediliyor. En iyi cins hayvan yarışmasının ardından tarım fuarımızın açılışını yapacağız" dedi. 

Festivalin ilk gününde 'En iyi cins hayvan yarışması', tarım aletleri fuarı açılışı ve çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Festivalin ikinci gününde ise bisiklet turu, okçuluk yarışları, futbol turnuvası gerçekleştirildi. Ayrıca akrobasi grubu gösteri sundu. 
Festivalin üçüncü gününde trap atışları gösterisi, yemek yarışması düzenlendi. Ayrıca nostalji film gösterimi yapıldı. 

Festival bugün yağlı güreş mesabakalarıyla sona erdi. 35. Söğütlü Festivali Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı Hüseyin Gümüşalan oldu.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]