2,2 Milyon Liralık Bisiklet Yolu Projesi Onaylandı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının “Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler Hedefi” kapsamında hazırladıkları bisiklet yolu projesinin 2,2 Milyon lira hibe almaya hak kazandığını duyurdu. Yenimahalle’den başlayacak olan proje etap etap şehir merkezi ve Uludere çayı kenarı ile devam edecek.

2,2 MİLYON LİRALIK HİBE 

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, bisiklet kullanımının teşvik edilerek bir ağ oluşturulması, araç trafiğinin azaltılması, çevre sağlığı ve ekonomik ulaşım için hazırlanan bisiklet yolu projesinde müjdeyi paylaştı. Başkan Babaoğlu, 5.7 kilometre uzunluğundaki Yenimahalle 2146. Sokak, Yıldırım Beyazıt Caddesi, Sultan Abdulhamithan Caddesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi ve Dr. Cevdet Şahin Caddesini kapsayan bisiklet yolu projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2,2 Milyon Lira hibe desteği onayladığını duyurdu. 

MERKEZ-OSMAN YILMAZ-ULUDERE ÇAY KENARI 

Ardından Şehir merkezi-Osman Yılmaz Caddesi ve Uludere Çay Kenarı boyunca bisiklet yolunun oluşturulmasının planlandığını duyuran Başkan Babaoğlu, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın belirlediği kriterler dikkate alınarak; bisiklet yolu genişlikleri, emniyet mesafeleri, kilometre bilgileri ve tüm uygun düzenlenmeler proje alanlarına adapte edilmiştir.  Bisiklet güzergâhlarının mümkün olduğunca vatandaşların kullanım kolaylığına uygun ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu yollarda ise bisiklet yollarının güvenli bir şekilde kullanılması kriterleri dikkate alınmıştır” dedi.

BAKANA TEŞEKKÜR 

Bakanlığın, “Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler Hedefi” kapsamında hazırlanan projenin tam destek almasının duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Babaoğlu, “Şehrimizi her alanda geliştirmeye devam ederken, hazırladığımız ve Bakanlıkça büyük beğeni alan projelerimize bir yenisini daha ekledik. Destekleriyle yanımızda olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve ilgili bürokratlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]