2 yıldır ibadete kapalı camiye bu notu bıraktılar

Bursa Vakıflar Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılmak için ibadete kapatılan camii, 2 yıldır açılmayınca cemaat cami kapısına ilginç bir yazı bıraktı. Bırakılan yazı temel fıkralarını aratmadı.

CEMAAT İSYAN ETTİ

Hendek Merkez Büyük Camii bundan 2 yıl kadar önce Bursa Vakıflar Müdürlüğü tarafından restorasyon yapılmak üzere kapısına “Girmek yasaktır” levhası asılarak ibadete kapatıldı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde ibadete açılacağı söylenilen camii, Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramını da geçirdi. Camide hiçbir hareket görmeyen cemaat, sonunda isyan etti.

YAZIYLA UYARDILAR

Camiye gözle görünür bir şey yapılmadığını ileri süren cemaat, “Camiyi kapatırlarken restorasyonun birkaç ay süreceğini söylemişlerdi. Aradan 2 yıl geçti, camimizin kapısında hala ‘Girmek yasaktır’ levhası  duruyor” diyerek, bakın nasıl bir yazı ile tepkilerini dile getirdiler;
“Vakıf milletin malıdır. Milletin malı olan camiye yasak levha asmak suçtur. Şeker Bayramından evvel caminin halıları serilmiş, sonradan yasak levhası asılmış. Camimiz maksatlı olarak açılmıyor. Gazetelere verilmesi gerek. Bu yasak kaldırılmazsa dava açılma yoluna gidilecektir”
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]