19 Mayıs Sakarya'da böyle kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Sakarya, Bolu ve Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Sakarya'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kutlamalarla devam etti. 

Saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, 19 Mayıs'ın esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Türk milletinin var olma mücadelesinin ilk adımı olduğunu söyledi. 

Samsun'da başlayan milli mücadelenin Türk milletinin azim ve kararlılığı neticesinde zaferle taçlandığını vurgulayan Çelikel, şunları kaydetti:

"Aziz vatanımızın güvencesi olan sevgili gençler, ecdadımızın emaneti olan güzel ülkemizi daima koruyacağınıza, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkacağınıza, sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak milletinize faydalı bireyler olacağınıza inancımız tamdır. İnanıyorum ki sizler almakta olduğunuz eğitim, öğretim ve aile terbiyesiyle sevgi, barış, hoşgörü ve vatan sevginiz ile sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir Türkiye bırakacaksınız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum."

Şiirlerin okunduğu etkinlikte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan engelsiz mehter takımı gösteri sundu. Wushu, karate, tekvando ve okçuluk branşında eğitim alan sporcuların gösterileri büyük beğeni topladı. 

Kutlamalar, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları, çok sayıda vatandaş, antrenörler ve sporcular katıldı. 
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]