18 Eylül Dünya Çevre Günü İçin Anlamlı Organizasyon

Her yıl Eylül ayında 180 ülkede eş zamanlı düzenlenen Dünya Temizlik Günü çalışmaları ve atık bilinci oluşturmaya yönelik faaliyetler yapan Let's Do It Sakarya İl Temsilcisi açıklamalarda bulundu.

 

ÇÖP KÖRLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

İl Temsilcisi Elif Dağlı şunları ifade etti;

"Ülkemiz ve üzerinde yaşam sürdüğümüz küresel çevre adına bu yıl şehrimizde gerçekleştireceğimiz Dünya Temizlik Günü için Sakarya' da Let's Do It hareketini yapılandırmaya başladık. İklim değişikliği ile birlikte atık yönetimi ve çevre bilincinin gitgide önem kazandığı şu dönemde bilinçsiz tüketiminin olumsuz getirisi olan çöp körlüğüne dikkat çekmek istiyoruz. Let's Do It! Sakarya İl Temsilciliği olarak bu yıl Dünya Temizlik Gününde atık farkındalığı yaratmak için var gücümüzle çalışmaktayız.

ÇEVRE DOSTU HERKESİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Sakarya' da büyük bir çevre temizliğine imza atacaklarını belirten Elif Dağlı, "Bu yıl 18 Eylül Dünya Temizlik Gününde 3 farklı noktada çevre temizliği gerçekleştireceğiz. O gün sivil toplum kuruluşları, belediyeler, çevre platformları başta olmak üzere 7'den 70'e tüm çevre dostu gönüllüleri yanımızda görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

18 Eylül'de dünyada eş zamanlı olarak Sakarya'da gerçekleşecek Dünya Temizlik Günü etkinliğine Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi, Serdivan Belediyesi, Kocaali Belediyesi destek verecek Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi de gönüllüleriyle katılım sağlayacak. Yüzlerce gönüllüyle yapılacak etkinlik 18 Eylül Cumartesi günü 10.00-13.00 arasında eşzamanlı olarak Paraşüt Tepe, Karaman Baba Türbesi çevresindeki alan ve Kocaali Sahilinde gerçekleşecek.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]