15 Temmuz ruhu meydanlarda olacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Pazar günü Demokrasi Meydanı’nda şehitlerimizi anacağız. Gazilerimizle buluşacağız. Milletimizle bir olacağız. İnşallah 15 Temmuz Pazar günü evimiz olan meydanlarda olacağız” dedi. Aktürk ise Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek programlara ilişkin detayları paylaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde açıklamalarda bulundu. Toçoğlu, “15 Temmuz Pazar günü Demokrasi Meydanı’nda şehitlerimizi anacağız. Gazilerimizle buluşacağız. Milletimizle bir olacağız. İnşallah 15 Temmuz Pazar günü evimiz olan meydanlarda olacağız” dedi.

Özgürlüğümüze sahip çıktık

Başkan Zeki Toçoğlu, “15 Temmuz darbe girişimi 81 milyon vatandaşımızı hedef almıştır. Yüzlerce vatandaşımızı şehit eden eli kanlı FETÖ terör örgütü, aslında darbeyi seçilmiş bir hükümete değil, bütün bir milletin iradesine yapmak istemiştir. 15 Temmuz gecesi TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve stratejik kurumlar kadar, vatandaşlarımızın demokratik hakları, özgür iradeleri ve temel hakları hedef alınmıştır. Tıpkı Sakarya’da olduğu gibi aziz vatanımızın dört bir yanında vatandaşlarımız darbecilere karşı direndi. İnsanımız tek yürek oldu ve özgürlüğüne, devletine, haklarına sahip çıktı. Bu şanlı direnişle hep birlikte dünyaya karşı büyük bir demokrasi ve özgürlük mesajı verdik. Bu vesileyle ikinci yılında bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

15 Temmuz ruhu

Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz’un ruhuna uygun programların olacağını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde farklı isimler programımıza konuk olacak. 19.00’da Eski Sakaryaspor Stadyumu’ndan Gençlik Yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerimiz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek Kur’an-ı Kerim tilavetleri, konuşmalar ile devam edecek. Gecenin sonunda ise Sayın Cumhurbaşkanımızın hitaplarını hep birlikte dinleyeceğiz. 15 Temmuz Pazar günü Sakaryalı tüm hemşehrilerimizi Demokrasi Meydanı’na davet ediyoruz” dedi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]