141 Öğrenci zehirlenmişti; O okuldan açıklama

Adapazarı'nda 141 öğrencinin zehirlendiği özel okul, velileri bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı. 

İlçede faaliyet gösteren bir özel okulda okuyan 141 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle şehirdeki çeşitli hastanelere başvurmuştu. İl Milli Eğitim, İl Sağlık ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatarak okuldan su ve yemek numuneleri alınmıştı. 

Öğrencilerin öğle yemeğinde yedikleri tavuktan dolayı zehirlenmiş olabilecekleri ifade edilirkenokul yönetimi açıklama yaptı. 

Salı günü itibarı ile öğrencilerin bazılarında okul çıkışının hemen sonrasında tespit edilen ve çoğunluğu 17.00 ile 24.00 arasında yoğunlaşan karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma vakaları görüldüğü kaydedilen açıklamada; "
İlk izlenim olarak düşündüğümüz gıda ile ilgili problem olduğu şüphesi, tüm yöneticilerimizle inceleme altına alınmıştır.
Valilik, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlüğü Kaymakamlık, Tarım İl Müdürlüğü ile irtibatla geçilmiştir. İlgili makamlara okulumuzdan gıda ve su numuneleri verilmiş ve incelemeler başlatılmıştır. Konu tüm detayları ile araştırılmaktadır. Yemekhaneye inmemiş birçok çocuğumuzda da şikayetlerin izlenmesi nedeni ile rahatsızlığa sebep olabilecek farklı etmenler değerlendirilmektedir.
 
DEZENFEKSİYON İŞLEMLERİ YAPILDI

Okulumuzda normal eğitim ve öğretime devam edilmekte olup tedbir amaçlı gece sabaha kadar personel çağrılmış ve yeme içme ile ilgili tüm önlemler alınmıştır. Tüm ürünler tek tek incelenmiş, mutfak tamamen gözden geçirilmiş, ek dezenfeksiyon işlemleri yapılmıştır. Su ve yemek kaynakları tamamen yenilenmiştir.
 
Şu anda bilgimiz dahilince durumu ciddi kılan hiçbir çocuğumuz yoktur. Ancak bu belirtileri gösteren çocuklarımız bulunmaktadır. İhtiyaç duyan tüm velilerimiz aşağıdaki numaralardan bize ulaşabilirler. Açıklığa kavuşan her adım tarafımızdan sizlerle paylaşılacaktır.
 
Yaşanan bu üzücü durumdan etkilenen tüm öğrencilerimize acil şifalar dileriz."

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]