12 kişi hastanelik olmuştu, kimyasal tüp olayında yeni gelişme

Pamukova ilçesinde 2’si polis toplamda 12 kişinin tüpten sızan gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılmasıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı. Bir vatandaşın bularak ağırına götürdüğü benzer bir tüpte ihbar üzerine gelen ekiplerce teslim alındı. 

 

Yenice ve Cumhuriyet Mahallelerinden geçmekte olan sulama kanalı kenarında yaşanan olayda, hurdacıların içini boşalttıkları tüplerden sızan gaz  2’si polis toplam 12 kişiyi hastanelik etmişti.

 

 Yaşanan olayın ardından AFAD KBRN ekiplerince yapılan kontrollerde tüp içerisinde uçucu inorganik bileşenler bulunduğu karışım gaz tespit edildi.  Kanaldaki balık ve kurbağa ölümlerinede neden olan olayla ilgili M.Y. ve A.Y. gözaltına alınmıştı.

 

AFAD ekiplerince güvenlik çemberine alınan 3 tüp, özel bir firma tarafından taşınılarak imha edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 kişi serbest bırakıldı.  

 

Öte yandan bir vatandaş tarafından bulunarak ahıra götürülen bir tüp daha ihbar üzerine bulunarak imhası için çalışma başlatıldı.
 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]