110 asker gözaltında

Sakarya'da darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında aralarında 2 albay ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na vekalet eden yarbayın da bulunduğu 110 asker gözaltına alındı.

Darbe girişiminin ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü, aralarında 2 piyade albay ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığına vekalet eden bir yarbayın da bulunduğu 110 askeri gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Kocaeli'den gelen 5 tanka ise el konuldu. Gözaltına alınan askerler Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiler. Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın gözaltına alınan askerlerin ifadelerini emniyet müdürlüğünde alacağı belirtildi.
Darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal eden askerlerin vatandaşlar tarafından çıkartılması sonrasında elinde tüfek ile valilik önünde açıklama yapan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş,

"Sizlere ateş eden askeri gözaltına aldık. Biz çadır devleti değiliz. Milletimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Devletin yasaları var. Devletin yasaları 'idam' diyorsa idam edilir ama bunu hukuk yapacak. Şaşkınlık içinde olmayalım. Haklı durumdayken yanlış yapmayalım. Kışkırtmalara gelmeyeceğiz. Onları gerekirse meclisimiz kanun çıkartır idam eder. Onlar hak ettikleri gibi cezalandırılacak. Devletimize, milletimize bu kadar zarar veren bu gözü dönmüşler affedilmeyecektir. Bir yerde polis ve jandarma yan yana ise onlar devletin kuvvetleridir. Onlara yardımcı olacağız" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]