1 Nisan'da okullar tatil mi?

Yerel seçimler için heyecan giderek artıyor. Sayılı günlerin kaldığı 31 Mart tarihinde tüm Türkiye sandık başına giderek oy kullanacak.
 
 Oy kullanma saatleri 08:00 - 17:00 arasında yapılacak. Bazı illerde 07:00 - 16:00 arasında oy kullanılacak.
 
31 Mart  pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasında  1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Oy verme işlemleri okullarda gerçekleşecek. Devlet okullarında oy kullanma işlemleri ve oy sayım işlemleri ilerleyen saatlere kadar devam edecek. Oy kullanma işlemlerinin okullarda gerçekleştirilmesi öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan tatil açıklamalarını yakından takip etmesine sebep oldu.

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler okulların 1 Nisan’da tatil olup olmadığı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları öğrenmek istiyorlar.


1 Nisan'ın resmi tatil olup olmayacağı netlik kazandı.  

1 NİSAN’DA OKULLAR TATİL Mİ?
Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan resmi açıklama :


 Tüm seçimlerde ilk ve ortaokul, lise, üniversite gibi kurumlar oy verme işlemi için kullanılır. Tüm özel ve devlet okullarında oy verme işlemi gerçekleşebilecektir. Oy verme akşam saatlerine doğru sona erer ve sayım aşamasına geçilir. Sayım aşaması geç saatlere kadar sürebilmektedir.
 
Seçimin ertesi günü okulların tekrar eğitim verebilmesi için düzenin eski haline getirilmesi gerekir. Fakat bunun için yeterli süre bulunamamaktadır.
 
Bu yüzden ertesi gün okullar tatil edilmektedir. Yani  1 Nisan 2019 Pazartesi günü tatildir. Buna ek olarak öğretmenler de idari izinli sayılacaklardır.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]