Nevzat Tarhan'dan, Sakaryalı öğretmenlere konferans

Ünlü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan Sakaryalı Öğretmenlere Konferans
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, rehber öğretmenlere yönelik olarak “Popüler Kültür ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.
 
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Tıp Profesörü Psikiyatrist Nevzat Tarhan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa eğitim camiası büyük ilgi gösterdi.
 
AKM’de gerçekleştirilen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, milli eğitim yöneticileri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.
 
Günümüz gençlerinin eğitimine dair çok önemli ipuçlarını, eğitimcilerle paylaşan ünlü psikiyatrist Tarhan konferansında ‘Pozitif Psikoloji ve Beyin Temelli Eğitim’ üzerinden, gençleri anlamayı ve eğitmeyi ele aldı. Gelişen teknolojinin karşımıza yeni hastalıklar ve problemler çıkarttığını belirten Prof.Dr.Nevzat Tarhan, şu an karşılarına çıkan en büyük sorunlardan birinin teknoloji ve internet bağımlılığı olduğunun altını çizdi. Tarhan; “Şu an gençlerde ve çocuklarda aşırı internet kullanımı ve bağımlılığı sorunuyla karşı karşıyayız. Bu kadar çok kullanım, günlük yaşam aktivitelerini bozuyor; aile, okul ve arkadaşlık ilişkilerine zarar veriyor. İnternette ve sanal dünyada ego sörfü yapan gençlerimiz, internet bağımlılığı sebebiyle çok ciddi zaman ve enerji kaybı yaşıyor.” dedi.
 
Popüler Kültür ve Gençlik konusunda önemli tespitlerde bulunan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan’a faydalı sunumları nedeniyle teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, konferansa yoğun ilgi gösteren rehber öğretmenlere yönelik bir konuşma yaptı. İlimizdeki ilk programına katıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Töre eğitim faaliyetlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesinde en büyük payın öğretmenlerde olduğunu belirterek; “Öğretmenlerimize güveniyoruz. Eğitimi onlarla birlikte yöneteceğiz ve başarıya ulaştıracağız. Bizler idare olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında ve destekçisiyiz.” dedi.
 
Rehber Öğretmenlerin yoğun ilgisi karşısında Sakarya’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten ünlü psikiyatri uzmanı Prof.Dr. Nevzat Tarhan, konferansın sonunda öğretmenlerin sorularını cevapladı ve kitaplarını imzaladı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]