Hendek'te uzun süredir kullanılmayan okul binası, mahalle sakinlerinin imece usulü yürüttüğü çalışmalarla yenilenerek toplanma alanı, taziye evi ve ikram noktası olarak hizmet vermeye başladı. Yarıca Mahallesi Yeni Mahalle mevkiindeki atıl durumdaki yapı, gönüllü desteklerle yeniden düzenlendi; binanın iç ve dış bölümleri elden geçirildi, çevresi düzenlendi.
Vatandaşlar, hazırlanan ortak kullanım alanının hem sosyal etkinliklerde hem de taziye süreçlerinde önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Mahalle halkı, imece geleneğinin tekrar canlandığını ve çalışmanın bölgeye değer kattığını ifade etti.
Mahalle Muhtarı Resul Eltimur, “Burası metruk durumdaydı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kullanım amacıyla devraldık. Mahallede gönüllü olarak toplanan aidatlarla çalışmaları tamamlayıp burayı ayağa kaldırdık. Şu anda aşevi, taziye evi ve toplanma alanı olarak kullanıyoruz” dedi. Mahalle sakini İrfan Karataş ise, “Mahallenin gençleri ve arkadaşlarımızla aylık 100-200 lira toplayarak bu okulu yeniledik. Büyüklerimiz de destek verdi; emekliler maaşlarından bin, iki bin, hatta beş bin lira bağış yaptı. Mahallemizdeki fındıklardan elde edilen gelir de katkı sağladı. Bu şekilde binayı bugünkü haline getirdik” diye konuştu.